NLse winnaar int. cocktailcompetitie

NLse winnaar int. cocktailcompetitie

De Nederlandse bartender Sebastian Cichowlas is de winnaar van de Chivas Masters Competitie 2019. De bartender van de Amsterdamse The Jitterbug Saloon, wist samen met zijn team de harten en smaakpapillen van de jury te stelen.

Tijdens de vijfdaags durende finale van de internationale Chivas Masters Competitie maakte Sebastian Cichowlas indruk op de juryleden met zijn krachtige smakencombinatie en zijn creativiteit. Het winnende team, bestaande uit Cichowlas en vier andere bartenders, kregen de opdracht een pop-up bar op te zetten. Het team ontwikkelden een bar met dansstudio-achtige setting uit de jaren ’80, met neonverlichting, levendige kleuren en oude speelplaten. Om het plaatje compleet te maken, droegen alle teamleden sportkleding uit de jaren ’80. Maar het belangrijkste waren natuurlijk de gepresenteerde cocktails: Footloose en Electrolight.

De Jury
De Chivas Masters finale vond plaats in de Schotse Strathisla distilleerderij, waar Chivas vandaan komt. Hier pasten 14 bartenders  al hun kennis en vaardigheden toe tijdens verschillende masterclasses en opdrachten. De masterclasses en opdrachten werden bedacht door een gerenommeerde jury, bestaande uit erkende juryleden uit de levendige cocktailwereld in Londen, waaronder Monica Burg, baanbrekend bartender en eigenaresse van Tayēr + Elementary, Alastair Burgess, oprichter van de bekroonde bars Happiness Forgets, Original Sin en Petit Pois, en Marcis Dzelzainins, bartender, consultant, en Drankdirecteur van Sager + Wilde Restaurant Group. De eerste plek is naast eeuwige roem meteen een ticket naar de Drinks Magazine Bar Awards 2019 in Shanghai.

Ben jij actief als bartender en wil jij je talent laten zien? Meld je dan nu aan voor de competitie Best Bartender, onderdeel van de jaarlijkse Entree Awards. De competitie vindt plaats op 4 november 2019 in de Skylounge Amsterdam. 

Artikel delen