Praktiserend barman wordt cabaretier

Praktiserend barman wordt cabaretier

Na vele jaren als barkeeper en cocktailshaker gewerkt te hebben, trad Arjan Kleton eind 2014 voor het eerst op als stand-up comedian.

Cabaretier danwel comedian worden stond al jaren op de bucketlist van Arjan Kleton, dus ging hij het avontuur aan en niet zonder succes. Hij won de Publieksprijs op het International Comedy Festival Rotterdam in 2015 en stond in de finale van meerdere cabaretfestivals. Zijn voorstellingen zijn gebaseerd op zijn leven achter de bar, bereid hij je een grappige cocktail van brutaliteit, herkenning, persoonlijk drama en improvisatie.

Cocktails voor het publiek
5 April j.l. begon Arjan met de try-outs voor zijn eerste avondvullende voorstelling 'Met de fles groot gebracht', waarmee hij van 27 September tot mei 2020 te zien is in theaters door heel Nederland. Als je nou denkt dat hij de bar voorgoed heeft ingeruild voor het theater dan heb je het verkeerd. In de zomerperiode werkt Kleton nog regelmatig in een cocktailbar en geeft hij training en adviezen omtrent bartending en cocktails aan horeca personeel en ondernemers. Als straks het theaterseizoen weer begint kan deze horecatijger het ook niet laten, dus gaat hij na iedere voorstelling in de foyer van het theater, cocktails shaken voor het publiek.

Over 'Met de fles groot gebracht'
Als je tijdens een goede avond doorzakken je grootste geheimen aan de bar verteld hebt, dan ben je blij als niemand dat onthouden heeft. Niemand behalve de barman dan. Kleton is die barman. De barman die aan alle vooroordelen voldoet, hoe hard hij zich er ook tegen verzet. De barman die elk weekend aan zijn vrienden staat uit te leggen dat ze niet tot “na sluit” mogen blijven hangen omdat ze hem kennen. De barman die gedoopt werd achter de toog en met de fles werd groot gebracht. De barman die leeft in de kroeg, legio verhalen op sterk water heeft staan en zich niet graag in een hokje laat stoppen, want aan de bar is iedereen gelijk. En die barman heeft ieders grootste geheim gehoord… Maar niemand die het zelf nog weet!

Artikel delen