Rutte: sluiting horeca tot 20 mei van kracht

Rutte: sluiting horeca tot 20 mei van kracht

We hebben lang naar vanavond uitgekeken. Worden de coronamaatregelen na 28 april versoepeld, of niet? 

De intelligente lockdown duurt inmiddels meer dan een maand. In eerste instantie zouden de maatregelen tot 6 april gelden, maar al snel werden ze verlengd tot 28 april. Nu de maatregelen lijken te helpen en het aantal opnames op de intensive care daalt, is de vraag: wat kan er versoepeld worden? 

Horeca langer dicht

Onlangs alle inspanningen van de strandtenten en bijvoorbeeld biefstukrestaurant Loetje, mag de horeca nog niet open. De maatregelen blijven tot 20 mei van kracht. Minister-president Rutte vraag om ''blijvende zelfbeheersing'' in de samenleving als het aankomt op naleving van de maatregelen. Versoepeling kan slechts mondjesmaat. En de voorbereidingen voor de 1,5-meter-economie ten spijt, de deuren van de horecazaken blijven tot 20 mei gesloten. 

Basisscholen weer open

Kinderdagverblijven en basisscholen worden na de meivakantie weer geheel of gedeeltelijk geopend. Het openen van de basisscholen is het grootste dilemma voor het kabinet, omdat veel leerkrachten en ouders sterke twijfels hebben.

Geen evenementen

Het verbod op vergunningsplichtige evenementen, dat nu geldt tot 1 juni, wordt verlengd tot 1 september. Daarmee gaat er een dikke streep door het zomerse festivalseizoen. Ook een snelle hervatting van het profvoetbal lijkt daarmee van de baan.

 

Tags: 
Artikel delen