Tevreden vakjury Huisbier van het Jaar

Tags: bier

Tevreden vakjury Huisbier van het Jaar

De vakjury van Entree Magazine's Huisbier van het Jaar-verkiezing was tevreden over de kwaliteit, althans in de categorie zwaar. “Bieren zonder fouten”, zegt Theo Flissebaalje. “Alle stijlen zijn vertegenwoordigd in de top 4.”

Fiona de Lange vindt de kwaliteit beter dan vorig jaar. Henri Reuchlin ziet het gemiddelde omhoog gaan en trekt de conclusie dat eigenzinnigheid wordt beloond. “Maar balans is nodig.” Toch kreeg net als vorig jaar in de categorie licht ongeveer een derde van de bieren een onvoldoende. Het goede nieuws kwam van de jury die de zware bieren proefde: slechts 10% kreeg een onvoldoende. Vorig jaar was dat 36%. Tip van de jury: “Ga met een biersommelier in zee om de keuze te maken voor een bierstijl en een brouwer en doe aan kwaliteitscontrole.”

De jury

Bovenste rij van links naar rechts:
* Fedor Vogel (hoofdredacteur Bier! magazine)
* Henri Reuchlin (coördinator StiBON Bieropleidingen, cicerone)
* Ewald Visser (directeur Maximus Brouwerij, geen jurylid)
* Jan-Machiel van Bragt (auteur en beer judge)
* Derek Walsh (brouwerijadviseur, bierkeurmeester)
* Gery Uijtenhaak (biersommelier/brouwer)

Onderste rij van links naar rechts:
* Theo Flissebaalje (PINT)
* Fiona de Lange (zytholoog, biersommelier, cicerone)
* Judy van Vroonhoven (biersommelier)

Artikel delen