Van der Waay Mooiste koffiecorner 2019

Tags: koffie

Van der Waay Mooiste koffiecorner 2019

De Mooiste koffiecorner van Nederland en publieksprijs gaat naar Van der Waay in Hazerswoude-Dorp.

De mooiste koffiecorner van Nederland staat bij Van der Waay in Hazerswoude-Dorp. Dat bepaalde de vakjury én het publiek in de landelijke verkiezing ‘Koffiecorner van het jaar’. Eigenaren Miranda en Joost van der Waay namen de award in ontvangst tijdens de feestelijke uitreiking. “In maart hebben we ons nieuwe bedrijfspand op Green Tech Valley in gebruik genomen. We wilden een kantine waar we trots op konden zijn, want goede koffie in een mooie koffiecorner motiveert. Dat we de mooiste koffiecorner hebben en ook de publieksprijs in de wacht hebben gesleept, is een bijzondere waardering.”

Landelijke prijs 
Zakelijk koffieleverancier Fortune Coffee organiseerde de verkiezing voor het tweede jaar op rij en reikte de prijzen uit. Koffieondernemer Laurens Kaashoek: “Wij vinden het belangrijk dat de koffiemomenten zo comfortabel mogelijk zijn in tijden van drukte en online werken. We laten zien dat het anders kan door advies te geven over de juiste automaat en de verschillende soorten koffie. Van der Waay is een terechte winnaar, zij hebben echt aandacht besteed aan de koffiecorner.”  Uit de vele inzendingen met foto’s van koffiecorners uit het hele land zijn 23 bedrijven genomineerd als regiowinnaar. Deze koffiecorners zijn beoordeeld door een vakjury bestaande uit Aart Jan Post van ‘Thuis in Bouwen’, de winnaar van 2018, Corné van Waay van Van Waay Interieurs en Ton van der Tang, directeur van Fortune Coffee. Uit het juryrapport kwam naar voren dat ze het hoogst scoorden op aankleding en sfeer, functionaliteit, verbinding en originaliteit. De tweede en derde prijs gingen naar meubelmerk Harvink in IJsselstein en Garagebedrijf Hofsink en Nijland in Hardenberg. Naast de vakjury kon het publiek stemmen op de mooiste koffiecorner. De 397 online stemmen zorgden ervoor dat Van der Waay ook de publiekprijs kreeg. Hiervoor kregen ze een award en een taart. Onder de stemmers zijn chocoladerepen van Tony’s Chocolonely verloot. 

Cheque voor Stichting ALS
Dit jaar mocht de winnaar tevens een cheque overhandigen aan een regionaal goed doel naar keuze. Voor de nummer één betekent dit een bedrag van € 1.000,-. Miranda van der Waay dacht direct aan kennis Chris de Heij uit Reeuwijk: “Hij heeft vorig jaar de diagnose ALS gekregen. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekte doet hij samen met 32 vrienden en familie mee aan Tour du ALS. Zij beklimmen op 29 mei de Mont Ventoux. Een fantastisch doel, dus wij vinden het heel fijn om Chris met deze bijdrage te steunen.”  De Heij zegt: “Ik heb enorm veel zin om lopend de Mont Ventoux te beklimmen. Hopelijk komen we steeds eens stapje dichterbij het uiteindelijke doel: dat op een dag ALS de wereld uit is. Ik ben enorm vereerd dat Van der Waay de cheque aan mij heeft gegeven.” De teller van het team staat inmiddels al op meer dan € 64.000,-. Kijk voor informatie op de teampagina van De Heij op Tour du ALS. 

Artikel delen