Vrouwen drinken vaker 0.0% bier dan mannen

Vrouwen drinken vaker 0.0% bier dan mannen

Alcoholvrij of alcoholarm, de consumptie van het bier zit flink in de lift. Bijna elk horecabedrijf heeft een malt bier op de kaart staan, en sommige zaken zelfs meerderen. In Ierland is zelfs in april de eerste alcoholvrije pub geopend

Het is 30 jaar geleden dat alcoholvrij bier voor het eerst op het Duitse Oktoberfest geschonken werd en daarom heeft Feestkleding365.nl Nederlandse trends rond alcoholvrij bier onderzocht. Uit een enquête onder ruim 1200 ondervraagden blijkt dat voor vrouwen vaker voor de alcoholvrije variant kiezen.

Vrouwen kiezen vaker voor alcoholvrij
49% van de vrouwen drinkt meer alcoholvrij bier in vergelijking met drie jaar geleden. Daarnaast blijken vrouwen het bier zeer te waarderen want er is maar een klein percentage afhakers. 12,5% van de ondervraagde vrouwen zegt gestopt te zijn met het drinken van alcoholvrij bier, of drinkt het minder als 3 jaar geleden. Ook bij mannen is een flinke groei te zien, alleen iets minder sterk dan bij vrouwen: 43,3% van de mannen drinkt meer alcoholvrij bier. De groep afhakers is daarnaast ook iets groter dan bij de vrouwen: 16,5% haakte af of drinkt minder alcoholvrij bier dan drie jaar terug.  

Grootste groep liefhebbers
Ook provinciaal bestaan er verschillen in Nederland. Zo kent Drenthe de grootste groei van liefhebbers van alcoholvrij bier. Liefst 64,4% van de inwoners geeft aan meer alcoholvrij bier te kopen dan drie jaar geleden. Ook in Overijssel (53,9%) en Gelderland (52,1%) is een bovengemiddelde groei van alcoholvrij drinkers te zien. De provincie Friesland kent de minst grote groei (36,8%).

Artikel delen