3de editie Gin Festival in Utrecht

3de editie Gin Festival in Utrecht

Voormalige gevangenis Wolvenplein in Utrecht is opnieuw locatie voor gin liefhebbers. 

Het Gin Festival Utrecht strijkt voor de derde keer op rij neer in de toenmalige gevangenis Wolvenplein op 7 en 8 juni. Bezoekers kunnen tasting sessies bijwonen en in 45 minuten worden klaargestoomd door kenners tijdens de Fever-Tree School of Gin. Nieuw dit jaar zijn de extra ruimtes, stands en merken en als kers op de gin: de speak easy club met verschillende DJ's.

Gintastic experience
Tijdens het ‘ginminnende’ weekend wordt de grootste verzameling gin naar Utrecht gebracht en kunnen bezoekers de wereld van de inmiddels gevestigde drank ontdekken. Het Wolvenplein is bij uitstek dé locatie waar het knusse gevoel en rauwheid samenkomen. Gin Festival Utrecht pakt dit jaar grootster uit dan ooit met de extra ruimtes, stands en merken. Er staat de bezoeker nog een verrassing te wachten; de verborgen gymzaal in de gevangenis wordt omgetoverd tot speak easy club waar verschillende DJ’s plaatjes draaien. Bezoekers kunnen kosteloos alle soorten gin proeven met het reguliere ticket. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gin Festival Nederland. Gin Festival Utrecht is van 15.00 uur tot 22.00 uur geopend.

Gin Festival 2019
Het Gin Festival is de perfecte plek om met diverse gins én de makers ervan kennis te maken. Door de opkomst van gin buiten de Randstad wordt de gin-golf nu ook in deze regio’s versterkt. Deze ontwikkeling is terug te vinden op de Gin-kaart van Nederland, die toont dat het aantal distilleerderijen dat gin maakt vanaf 2011 is gestegen van 11 naar ruim 40. Elk festival heeft een uitgebreid educatieprogramma, waar verschillende merken in participeren. Van de spirits tasting tot de hosting van de Gin School. “Wij zien het overbrengen van kennis als een van de speerpunten waarmee wij consumenten een groter liefhebber van gin kunnen maken. Tegelijkertijd is dit ook een belangrijke manier om – de voor velen - nieuwe spirits te laten proeven. De ginfographic van Gin Festival Nederland toont interessante insights over de gin drinker’’, aldus Mister Cocktail. De organisatie achter het populaire festival kiest voor de 3e keer op rij bewust voor plasticvrije festivalterreinen.

Samenwerking Una Más en Mister Cocktail
Sinds het succesvolle Gin Festival Rotterdam in 2018 hebben Albert van Beeck Calkoen - ook wel bekend als Mister Cocktail – en Una Más eigenaar Rick van Bezooijen, de handen ineengeslagen. Sinds januari 2019 vormen zij de franchiseonderneming Gin Festivals Nederland B.V. Met hun ruime kennis van gin en het organiseren van evenementen, ligt er een grote meerwaarde in het optimaliseren van de Gin Festivals en het uitbouwen van het concept.

Kijk hieronder voor een overzicht van Gin Festivals door Nederland. 

 

Artikel delen