Canada wint WK ''Bols Master Bar Team '19''

Canada wint WK ''Bols Master Bar Team '19''

Gisteravond werd tijdens de finale van de internationale bartending competitie 'Bols Around The World' Botanist Bar uit Canada uitgeroepen tot ‘Bols Master Bar Team 2019’.  Na 10 edities met individuele bartenders, was dit de eerste editie waarbij het draaide om het teamwork achter de bar. Het Canadese team stond met 5 andere barteams van over de hele wereld in de finale en streed op 'Bols Cocktail Street' (Reguliersdwarsstraat) om de wereldtitel én een trip naar een wereldstad naar keuze. 

Tijdens het uitverkochte evenement konden bezoekers van Bols Cocktail Street langs 6 bars waar in elke bar een barteam zijn cocktailcreatie op spectaculaire wijze aan de gasten serveerde. Het draaide voornamelijk om de beleving van de cocktail en de teamspirit binnen de barteams. De teams hadden 2 cocktail challenges; één in de straat en een ‘mystery challenge’ die eerder die dag werd beoordeeld in de Bols Bartending Academy. Voor deze challenge kregen de teams een schilderij van een Nederlandse grootmeester te zien en moesten aan de hand van dit schilderij een cocktail concept creëren. De volledige opbrengst van de kaartverkoop wordt door Lucas Bols gedoneerd aan non-profit organisatie Dance4Life.

Botanist Bar Team
Botanist Bar Team uit Vancouver bestaat uit Grant Sceney, Jeff Savage en Max Curzon-Price. Sinds de oprichting in 2017 zijn zij al door o.a. Condé Nast uitgeroepen tot één van ‘World’s Best New Bars’. De Canadezen wonnen met hun teamwerk en hun cocktailcreatie ‘Into the Æther’. Deze cocktail is zoals alle cocktails van Botanist bar gebaseerd op een specifiek natuurelement: aarde, lucht, vuur, water en ‘spirit’ oftewel de geest. Geïnspireerd op het vijfde element, geest, en gemaakt op basis van Genever, is ‘Into the Æther’ een helder drankje dat de nadruk legt op gedurfde en verrassende smaken en in een zwevend glas werd gepresenteerd. De jury van deze Bols Around the World editie was een indrukwekkend team van iconen uit de internationale barindustrie, die allen bars hebben op de prestigieuze lijst ‘World’s 50 Best Bars’. Onder leiding van Bols Master Bartender Ivar de Lange bepaalde deze gerenommeerde jury dat Botanist Bar uitgeroepen werd tot winnaar Bols Around The World 2019.
 

5 finalisten 
Ivar de Lange: “Botanist Bar Team heeft Bols Around the World 2019 gewonnen omdat ze perfect gebruik hebben gemaakt van de diversiteit en geschiedenis van Bols Genever. Door als team te werken, hebben zij een unieke experience weten te creëren voor zowel de juryleden als de gasten op Bols Cocktail Street. Dit was de eerste editie waarbij Bols Around The World draaide om barteams. De Canadezen uit Vancouver hebben laten zien dat een goed hospitality concept pas compleet is met het beste barteam.“ Aan de competitie deden 250 barteams uit 40 verschillende landen mee. Canada nam het in de finale op tegen 5 andere finalisten uit Zuid-Afrika, Colombia, Engeland, Rusland en Zuid-Korea. Ieder team kreeg een bar toegewezen op de Reguliersdwarsstraat die zij in eigen stijl omtoverde. De deelnemende bars van Bols Cocktail Street waren dit jaar Duke of Tokyo, Lion Noir, Middl.Eat, Roses by Sal, SOHO en Toppers.

Fun Fact
Bij alle 6 finalistenteams van Bols Around The World 2019 was Genever groot favoriet als basis voor hun cocktailcreaties. Ook in de voorrondes van de competitie koos al 90% van alle internationale participanten voor Bols Genever om cocktails mee te maken. Dit laat zien dat Genever bezig is met een wereldwijde comeback en een perfecte basis vormt voor cocktails. De recepten van de 6 barteams zijn hier te vinden

Over Bols Around The World 2019 competitie
Bols Around The World (BATW) is een van de meest toonaangevende bartending competities wereldwijd en wordt eens in de twee jaar door Lucas Bols georganiseerd in Amsterdam. Na 10 edities van individuele BATW winnaars, werd dit jaar voor het eerst het team achter de bar geëerd, omdat het juist de teamspirit en de samenwerking zijn die het succes van een bar bepalen. Om een plek in de internationale finale te bemachtigen, werden de barteams uitgedaagd om een uniek cocktailrecept en concept te creëren en daarna tot leven te brengen in een video. Het recept moest daarbij één of meerdere producten uit het Lucas Bols Global Portfolio bevatten. Ieder deelnemende team deelde hun video op social media met de hashtag #BATW2019. Bekijk de video’s van de finalisten op ons Bols Bartending YouTube Channel.

 

Artikel delen