Driehonderdste StiBON-biersommelier

Tags: bier

Driehonderdste StiBON-biersommelier

StiBON biersommelier Luisa Schroën is de 300e sinds de opleiding van start ging. Voor StiBON een heuglijke mijlpaal . Afgelopen vrijdag reikte StiBON het driehonderdste officiële diploma Biersommelier uit tijdens de eerste opleiding in Obertrum sinds een gedwongen pauze van een jaar. Luisa Schroën van de Bierverteller uit Utrecht was de gelukkige die dit bijzondere diploma in ontvangst mocht nemen.

StiBON biersomelier

Luisa Schroën is de 300e StiBON biersommelier

Overigens was Luisa niet de enige die haar diploma vorige week in ontvangst mocht nemen. In totaal is Nederland tien biersommeliers rijker. "Het niveau van de kandidaten was bovengemiddeld hoog", merkt Jens Luckart van de Kiesbye Akademie in het BierKulturHaus op. “Deze groep, maar ook onze masterclasses laten zien dat de bierwereld in Nederland weer terugveert na een moeilijke periode”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON Bieropleidingen. “We merken het ook in de interesse in onze opleidingen die deze maand weer van start zijn gegaan. Voor het eerst sinds tijden kunnen we de hele opleiding weer op locatie geven. Daarnaast blijft de digitale StiBONline opleiding bestaan, omdat we merken dat die duidelijk in een behoefte voorziet."

StiBON is de oudste bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. Daarnaast organiseert StiBON samen met Lentiz onderwijsgroep een MBO4 opleiding tot brouwer. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Artikel delen