21 juni t/m 23 juni: World of Coffee in RAI

Tags: koffie

21 juni t/m 23 juni: World of Coffee in RAI

Van 21 tot en met 23 juni vindt World of Coffee plaats, de jaarlijkse Europese koffievakbeurs, georganiseerd door Specialty Coffee Association (SCA). Dit jaar vindt de beurs plaats in de Rai Amsterdam. Het is daarmee tevens de eerste keer dat de internationale competitie World Barista Championship in Nederland plaatsvindt. 

De nationaal kampioenen van ruim 40 landen komen naar Amsterdam om te strijden voor een felbegeerde plek in de finale. De World Barista Champion wordt zaterdagmiddag 23 juni bekendgemaakt op het Competition Stage. Lex Wenneker vertegenwoordigt Nederland.

Standhouders
Ruim 200 internationale standhouders presenteren zich op de beursvloer. Daarnaast zullen koffiesoorten uit de vele andere koffielanden te proeven zijn in de Cupping Rooms en in Roaster Village, waar meer dan 50 gespecialiseerde koffiebranderijen te vinden zijn uit heel Europa.​ Extra aandacht is dit jaar voor koffieland Colombia.

Best New Product Competition
Op het evenement worden bovendien nieuwe producten en innovaties gepresenteerd. ​Onder andere tijdens de Best New Product Competition. De uitreiking vindt plaats op de eerste beursdag. De beste producten zijn de hele beursperiode te zien in de speciaal ingerichte displays en zijn verdeeld in de volgende categorieën:

-Professionele koffie- of thee-zetapparatuur, van espressomachines tot koffiebranders en molens voor professioneel gebruik.
-Consumenten koffie- of thee-zetapparatuur, van espressomachines tot koffiebranders en molens voor thuisgebruik.
-Koffie accessoires, van servies tot barista-tools.
-Specialty dranken, direct drinkbare dranken.
-Specialty smaaktoevoegers, bijvoorbeeld siropen en creamers.
-Verpakking, bijvoorbeeld koffie- en theeverpakkingen.
-Food, etenswaren die niet vloeibaar zijn.
-Open categorie, producten of diensten die niet in andere categorieën passen en wel bij de huidige trends passen.
-Technologie, bijvoorbeeld mobiele applicaties.

Lezingen
World of Coffee biedt bezoekers verder een uitgebreid programma van lezingen en presentaties. Het programma is in hoofdlijnen verdeeld in de volgende categorieën:

-Sociale ontwikkeling en gelijkheid
-Duurzaamheid en transparantie
-Wetenschap en innovatie
-Landbouw en koffieverwerking
-Koffiebranden en verkopen

Automatic Excellence​
Jeff Koehler, geprezen auteur van Where the Wild Coffee Grows is aanwezig voor een lezing en signeersessie op vrijdag 22 juni tussen 12.00 en 15.00 uur. Een nieuw onderdeel van de vakbeurs is Automatic Excellence, waar verschillende producenten van volautomatische koffiemachines laten zien en proeven hoe ze met de nieuwste technieken het uiterste uit koffie kunnen halen in smaak en kwaliteit.

​Kaarten
Entreekaarten zijn online verkrijgbaar vanaf €25 voor SCA leden en €30 voor niet-leden. Aan de deur zijn kaarten €40. Kaarten geven toegang tot de beurs en het World Barista Championship.

 

 

Artikel delen