Ben Lobos wint NLse Diageo World Class 2018

Ben Lobos wint NLse Diageo World Class 2018

Ben Lobos van Dr. in Rotterdam heeft de Nederlandse finale gewonnen van DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2018. Tijdens de finale tijdens Taste of Amsterdam in het Amsterdamse Rosarium op 2 juli wist hij de jury te overtuigen. Van 6 tot en met 8 oktober strijdt hij tijdens de Bar Covent Berlijn met vijftig bartenders voor de titel van World Class Bartender of the Year 2018 Worldwide.

Het waren Timo Stemerdink, Ben Lobos, Martin Eisma en Erwan De Kerouara die zich kwalificeerden voor de halve finale in het Rosarium te Amsterdam. Uiteindelijk stonden Ben Lobos en Timo Stemerdink in de final challenge tegenover elkaar waar ze streden in de Signature Serve-ronde. Dit resulteerde in een nek-aan-nek race waarbij ze hun favoriete cocktail moesten creëren. Uiteindelijk wist Ben de jury te overtuigen met zijn 'Musk and Amber'. Alle bezoekers van Taste konden live meekijken op het festivalterrein via de livestream.

Overweldigd
Ben Lobos: "Ik ben compleet overweldigd door de winst en had het zo niet zien aankomen! Graag bedank ik mijn team bij DR. voor hun support.  Ter voorbereiding op de finale in Berlijn ga ik zo veel mogelijk eerdere winnaars proberen te spreken om van hen te leren en hopelijk tips te krijgen."

Skills, kennis en charisma
Diageo Reserve’s Global Cocktalian en WORLD CLASS jurylid, Lauren Mote: “Wat een ongelooflijk sterke prestatie. Als jurylid zien we de kandidaten van alle landen. Ik moet zeggen dat ik tijdens deze Benelux finale enorm verrast ben. Elke finalist vertoonde een heel goed niveau, maar Ben Lobos stak er toch bovenuit. Bij de laatste challenge wilden we iemand vinden die skills, kennis en charisma had, maar ook creatief uit de hoek kan komen. Het was ongelooflijk om dit van dichtbij mee te maken en David LeBeer uit België en Ben Lobos uit Nederland als onze nieuwe beste Benelux bartenders te hebben."

Smaakcombinaties
“Door mijn eigen progressie als chef krijg ik ook steeds meer waardering voor verfijnde en goedgebalanceerde dranken. Zelf zoek ik steeds naar pure, delicate smaakcombinaties. Door te jureren voor World Class opent dit ook mijn perspectief”, vertelt Nick Bril.

Finalisten
Andrei Talapanescu – Pulitzer Bar (Amsterdam)
Ben Lobos – DR. (Rotterdam)
Erwan De Kerouara – Hotel 27 (Amsterdam)
James Chaib – Tailor Bar (Amsterdam)
Jeroen Scheerman – Tailor Bar (Amsterdam)
Luca Milano - Pulitzer Bar (Amsterdam)
Martin Eisma – Bluespoon (Amsterdam)
Sebastian Cichowlas – Tailor Bar (Amsterdam)
Tim Lefevre – Door 74 (Amsterdam)
Timo Stemerdink – Restaurant C (Amsterdam)
Zoltán Szabó - Go Ten (Luxemburg)

Jury
De jury bestond dit jaar uit Lauren Mote (Diageo Reserve’s Global Cocktalian) Rolf Schollaert (cocktail influencial), Nick Bril (chef bij The Jane in Antwerpen), Dennis Tamse (Notel Distillery), Ingmar Voerman (beverage journalist), Alberto Matallana (NLse winnaar vorig jaar) en Naushad Rahamat (Belgische DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2017). 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen