Doe nu mee! Entree-competitie Best Barista

Tags: koffie

Doe nu mee! Entree-competitie Best Barista

Entree gaat ook dit jaar weer op zoek naar de Best Barista! De competitie is onderdeel van de jaarlijkse Entree Awards en vindt plaats op maandag 17 september tijdens Gastvrij Rotterdam. Uitblinkers op het gebied van koffie, zoals barista's of werknemers van een 'regulier' horecabedrijf, kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens hét horeca-event van het jaar op maandagavond 26 november in Theater Amsterdam: de Entree Awards.

Werknemers van deelnemende horecabedrijven zullen in meerdere rondes worden beoordeeld door een vakjury, die onder leiding staat van Jeroen Veldkamp. Veldkamp is bekend als koffiedeskundige en mede-eigenaar van Coffeelab in Den Bosch en Eindhoven. Volgens hem is er volop ruimte voor een serieuze competitie voor ambitieuze bedrijven. Hij voegt daaraan toe: "Met een flinke dosis fun! Want er mag ook worden gelachen. Serieus tijdens de competitie, maar daarvoor en daarna samen fun maken en van elkaar leren!”

Wie kunnen zich inschrijven?
Barista's die uitblinken op het gebied van koffie kunnen zich inschrijven. Daarnaast kan een horecabedrijf een barista als afgevaardigde laten deelnemen. Op die manier kunt u laten zien wat uw bedrijf voor kennis op het gebied van koffie in huis heeft. Wilt u zich inschrijven als barista óf uw horecabedrijf inschrijven voor deze competitie? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar redactie@entreemagazine.nl o.v.v. Best Barista 2018.

Hoe worden deelnemers getest?
De rondes bestaan onder andere uit een theorie-examen en praktijkopdrachten. Natuurlijk spelen snelheid, originaliteit, signatuur-drinks, techniek, kennis, smaak en personality daarbij een grote rol. Natuurlijk mogen alle deelnemende bedrijven worden aangemoedigd tijdens de wedstrijd!  

Wat krijgt de winnaar?
De top 3 van Best Barista zal worden uitgenodigd op de spectaculaire uitreiking van de Entree Awards. Het event, waarbij ieder jaar de top van de Nederlandse horecabranche aanwezig is, vindt plaats op 26 november in Theater Amsterdam. Tijdens dit event zal de winnaar bekend worden gemaakt. De winnaar mag zich een jaar lang Best Barista noemen en genereert hiermee veel positieve (media-)aandacht. Als de winnaar in dienst is bij een horecabedrijf, zal het natuurlijk ook veel publiciteit genereren voor het bedrijf!

Wie organiseert Best Barista?
Best Barista is een initiatief van Entree Magazine, hét vakblad voor horecaprofessionals, en is onderdeel van de jaarlijkse Entree Awards.

Ik schrijf me graag in voor de competitie Best Barista!

Artikel delen