Jury Entree's Best Barista 2018 bekend

Tags: koffie

Jury Entree's Best Barista 2018 bekend

De vakjury voor de competitie Best Barista 2018 is bekend. Deze bestaat uit Francois Geurds (FG**, FG Food Labs* en FG Bistro in Rotterdam), Mike Simons (directeur operations van horecagroep Debuut) en Paul Sharo (eigenaar Man met Bril Koffie in Rotterdam) en staat onder leiding van Jeroen Veldkamp (mede-eigenaar van CoffeeLab in Den Bosch en Eindhoven).

Best Barista 2018 vindt plaats op maandag 17 september tijdens Gastvrij Rotterdam. De competitie wordt georganiseerd door Entree Magazine in samenwerking met Jeroen Veldkamp (mede-eigenaar van CoffeeLab in Den Bosch en Eindhoven) en Ian Bartos (eigenaar van Barsupport).

Deelnemers
Een grote groep uitblinkers op het gebied van koffie, zoals barista's of werknemers van een 'regulier' horecabedrijf, heeft zich afgelopen weken ingeschreven voor de wedstrijd. Zij zullen op 17 september strijden voor dé titel. Zij starten de dag met een theorietest, gevolgd door twee intensieve praktijkrondes.De eerste praktijkronde is een zogeheten 'speedround', waarbij de deelnemer zo snel mogelijk een bestelling van de jury moet bereiden. De puntentelling van de theorieronde en deze speedround resulteren in een top 5. Deze vijf deelnemers zullen in de derde ronde hun signature drink presenteren aan de jury. Bij deze rond spelen persoonlijkheid en gastheerschap ook een zeer belangrijke rol.

Entree Awards
Aan het eind van de dag zal de jury de top 3 bekendmaken. De top 3 van Best Barista zal worden uitgenodigd op de spectaculaire uitreiking van de Entree Awards. Het event, waarbij ieder jaar de top van de Nederlandse horecabranche aanwezig is, vindt plaats op 26 november in Theater Amsterdam. Tijdens dit event zal de winnaar bekend worden gemaakt. De winnaar mag zich een jaar lang Best Barista noemen en genereert hiermee veel positieve (media-)aandacht. Als de winnaar in dienst is bij een horecabedrijf, zal het natuurlijk ook veel publiciteit genereren voor het bedrijf.

Foto's van vorige editie
Bekijk hier foto's van de vorige editie van Best Barista, die in 2016 plaatsvond in de Amsterdamse Foodhallen. Deze werd gewonnen door Teddie Kuiper. Zij opende onlangs haar eigen koffiebar in Voorburg: Blend One.

Artikel delen