Paul Sharo (Man met Bril) over Best Barista

Tags: koffie

Paul Sharo (Man met Bril) over Best Barista

Wie is de beste barista van Nederland? Dat mag de jury bepalen op 17 september tijdens de Best Barista competitie op Gastvrij Rotterdam en bekend maken tijdens de Entree Awards op 26 november. Koffiebrander en ondernemer Paul Sharo van Man Met Bril Koffie, is één van de juryleden en vertelt waar hij op gaat letten.

Paul Sharo houdt van koffie én hij kan er zijn creativiteit in kwijt. Dat waren twee redenen voor hem om professioneel met koffie aan de slag te gaan, ruim zeven jaar geleden. Onder de naam Man Met Bril Koffie brandt en verkoopt hij koffie en runt hij zijn eigen koffiebar in Rotterdam: Het Hoofdkantoor. Met een flink team andere koffieliefhebbers inmiddels.

Koffieplantages
Sharo en zijn collega’s reizen zelf af naar koffieplantages, hebben contact met de boeren en branden en verkopen de koffie zelf. Man Met Bril Koffie won al eens de AD Koffietest en Het Hoofdkantoor werd in 2015 door Esquire uitgeroepen tot beste nieuwe koffiebar van Nederland. Ook werd Man Met Bril Koffie genomineerd voor een Entree Award in de categorie Best Coffee Concept.

Opleiden
In zijn zaak leidt Sharo barista’s op die nog verder willen groeien in het vak, maar ook jonge mensen die het leuk vinden om met hospitality bezig te zijn. “Juist die mix vind ik zo belangrijk”, geeft hij aan. “Ik kijk sterk naar beide vlakken en richt me niet alleen op koffie als product, maar ook naar de manier waarop we die brengen."

Hospitality én goede koffie
Hij vervolgt: "Daarom vind ik deze competitie zo leuk: het draait om hospitality én goede koffie. Barista’s hebben soms oogkleppen op: die zijn zó met het product bezig dat ze de gast vergeten. We zoeken met deze wedstrijd juist mensen die oog hebben voor beide.”

Vakjury
De vakjury voor de competitie Best Barista 2018 bestaat uit Francois Geurds (FG**, FG Food Labs* en FG Bistro in Rotterdam), Mike Simons (directeur operations van horecagroep Debuut) en Paul Sharo (eigenaar Man met Bril Koffie in Rotterdam). De competitie wordt georganiseerd door Entree Magazine in samenwerking met Jeroen Veldkamp en Ian Bartos (eigenaar van Barsupport). Aan het eind van de competitiedag op 17 september zal de jury de top 3 bekendmaken. De top 3 van Best Barista zal worden uitgenodigd op de spectaculaire uitreiking van de Entree Awards. Het event, waarbij ieder jaar de top van de Nederlandse horecabranche aanwezig is, vindt plaats op 26 november in Theater Amsterdam. 

Artikel delen