Online biercursus Fiona de Lange en CookingAcademy

Tags: bier

Online biercursus Fiona de Lange en CookingAcademy

CookingAcademy, het culinaire cursus-platform van TV-kok en vinoloog Robert Verweij, heeft samen met Nederlands’ bekende internationaal biersommelier en zytholoog Fiona de Lange een online biercursus ontwikkeld. Deze bestaat uit 9 modules en 70 lessen. Alle lessen worden via video door Fiona de Lange gegeven en zijn te bekijken via www.biercursusonline.nl.


De nieuwe biercursus bestaat uit 70 lessen

De nieuwe bier cursus is gericht op iedere bierliefhebber, maar ook geschikt voor training van horecapersoneel. Behalve op de website van CookingAcademy is de op videolessen gebaseerde cursus via de Huddle-app ook prima via telefoon of tablet te volgen, ook op de werkplek.

Biercolleges

Fiona de Lange: “Robert Verweij benaderde mij met de vraag of ik op het platform met culinaire video’s de biercursus wilde produceren. Ik geef al jaren biertrainingen, heb vier boeken geschreven en was eigenlijk aan het nadenken over een mooie aanvulling. Een beter moment van de vraag van Robert kon er niet zijn! Het vastleggen van al mijn kennis in biercolleges is een geweldige toevoeging op alles wat ik tot nu toe heb gedaan. De online biercursus is een videovertolking van de opgebouwde kennis van meer dan 25 jaar bierliefhebber en uit de vier bieropleidingen die ik in het buitenland heb gevolgd.”

Robert Verweij: “In de hedendaagse gastronomie nemen bier, thee en koffie een belangrijke plaats in. CookingAcademy werkt op al deze vlakken samen met de top van de Nederlandse docenten. Gasten zijn erg goed geïnformeerd en stellen steeds meer vragen. Ook de combinatie van bier en gerechten wordt steeds populairder, de horecaprofessional moet dus wel wat weten van bier.”

Laagdrempelig

Fiona de Lange: “De cursus is heel laagdrempelig en voor iedere liefhebber die het leuk vindt om meer te weten te komen over bier en bierstijlen. Ook is de cursus erg geschikt voor het trainen van horecapersoneel. De lessen zijn ingedeeld naar de oorsprong van bier, wat is nu bier, hoe proef je bier en hoe wordt het gemaakt? Vervolgens behandel ik de herkomst van bierstijlen met hun unieke verhalen hun smaken. Het rijpen en bewaren van bier komt uitgebreid aan de orde, net als het combineren van bier en eten. De korte, compacte colleges worden ondersteund met sheets en naslagwerk. Het is voor de cursist mogelijk om op ieder gewenst moment en vanaf iedere locatie de cursus te kunnen volgen. Het is mogelijk gratis proeflessen te volgen. De volledige cursus is voor 119 euro te volgen maar de introductieprijs is 87 euro.”

CookingAcademy

CookingAcademy.nl is hét online culinaire cursusplatform van Nederland. “We gaan geen recepten maken of je ‘inspireren’, daarvoor zijn genoeg andere websites”, waarschuwt kok Robert Verweij. “Ik leer je, samen met m’n team van culinaire collega’s, technieken en processen beheersen waar je duizenden gerechten mee kunt maken.” Dit is dus niet het honderdste brood- of pizza-recept. “Topbakkers leren je hoe je pizza- of brooddeeg altíjd lukt”, aldus Verweij.

Het team van de chef

Het team van de chef bestaat onder meer uit een (pizza)bakker, chocolatier, sushi-kenner, barista en theesommelier. En nu dus ook biersommelier en zytholoog Fiona de Lange. Maar de online kook- en wijnacademie biedt nog meer. Iedere cursist krijgt gratis toegang tot de online community van CookingAcademy.nl. “Via deze community kun je vragen stellen aan en contacten leggen met andere liefhebbers”, legt Verweij uit. “Jaren geleden had dit wellicht niet gewerkt, maar tegenwoordig is het heel normaal om een online cursus te volgen. Het is gaaf om te zien dat we op deze manier zo’n enorme doelgroep hebben. We gaan het culinaire niveau van Nederland omhoog brengen bij zowel de gasten als de horeca. Dat is onze missie en dat gaat ons lukken.”

Over Robert Verweij

Robert Verweij geeft al meer dan 20 jaar kook- en wijncursussen met z’n bedrijf TeesT. “Ik speelde al langer met het idee om ook online cursussen aan te bieden”, vertelt hij. “Online heb je de mogelijkheid om elke video op je gemak nog eens terug te kijken en je kunt elke cursus geheel op je eigen tempo doorlopen.” De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk. Verweij: “Echte starters beginnen bij de basis en doen rustig aan, maar ook (thuis)koks en (bier)sommeliers met wat meer ervaring kunnen rekenen op een flinke upgrade van hun skills.

Over Fiona de Lange

Fiona de Lange is regelmatig te zien en te horen op radio en tv en ook dagbladen weten haar te vinden als het over bier gaat. Ze schreef boeken over bier in het algemeen, over bier en eten en bezocht en beschreef 250 biercafés voor haar meest recent verschenen boek. Daarnaast geeft ze trainingen en (vintage) bierproeverijen en jureert ze bij (internationale) biercompetities.

Artikel delen