Leopold en Venekamp publiceren 2e boek

Tags: koffie

Leopold en Venekamp publiceren 2e boek

Het boek ‘Water, koffiebonen en melk, 51 tips voor de (thuis) barista’ is een inspiratieboek voor professionele- en thuisbarista’s.

Koffieprofessional Joost Leopold (de Koffieschool, Utrecht) en horeca-expert Petra Venekamp (ConcreetAdvies, Utrecht) hebben op 4 september 2019 de tweede druk van ‘Water, koffiebonen & melk’ uitgebracht. Dit is een boek met 51 direct toepasbare tips voor barista’s om hun eigen koffiestijl te ontwikkelen. Komend najaar verschijnt ook de Engelse vertaling van het handboek.

“De laatste jaren zie je steeds meer waardering en aandacht voor koffie. Met ons boek ‘Water, koffiebonen & melk’ willen we Nederlandse horecabedrijven stimuleren en inspireren om nog betere koffie te schenken. Daarnaast sporen we professionele barista’s aan om hun eigen koffiestijl te ontdekken”, vertelt Venekamp.

Koffieprofessionals
Samen met koffiespecialist Joost Leopold geeft Venekamp regelmatig trainingen bij de Koffieschool in Utrecht. Hier stoomt Leopold horecaprofessionals klaar voor het vak van barista. Daarnaast geven de koffieprofessional en horeca-adviseur starterstrainingen ten aanzien van het opzetten van een koffiezaak.

Boek
‘Water, koffiebonen en melk’ bevat 51 tips en veel koffieweetjes. Daarnaast is er schrijfruimte om tips, koffieontdekkingen en –proeverijen te noteren. De samenstellers van het boek gaan uit van 7 basiselementen die van belang zijn voor het schenken van goede koffie. Dit zijn: melange, machine, molen, mooi werken, melk, mineraalwater en de mens. Venekamp “Als je nog betere en smaakvolle koffie wilt, ligt de ‘oplossing’ in het aanpassen van een of meerdere van deze elementen. Als deze 7 M’s in balans zijn, heb je gegarandeerd lekkere koffie.”

 

Artikel delen