Tips voor het afwassen van bierglazen

Tags: bier

Tips voor het afwassen van bierglazen

Samen met de experts van Rhima, specialisten op het gebied van een schone vaat, zetten we drie misvattingen rondom het afwassen van bierglazen op een rijtje.

Hoe worden jouw bierglazen gewassen? En waarom gaat dat zo? Misschien herken je wel één van onderstaande misvattingen rondom het afwassen van bierglazen. Rhima zet de 3 belangrijkste misvattingen rondom het afwassen van bierglazen op een rijtje.

1. Bij machinaal wassen slaat het bier dood

De meest bekende en tevens ook hardnekkigste misvatting is dat een biertje dat wordt getapt in een zojuist machinaal gewassen glas doodslaat. Er wordt dan met name gewezen naar het warme glas en geclaimd dat de achtergebleven vaatwasmiddelen funest zijn voor een goede schuimlaag van het bier.  Uit praktijktests met verschillende Rhima glazenspoelmachines is gebleken dat deze stelling niet juist is. Uiteraard is een juiste instelling van de vaatwasmachine wel essentieel. Verkeerde verhoudingen of een onjuiste instelling kan het wasresultaat namelijk zeer negatief beïnvloeden. Maar een professionele en juist ingestelde vaatwasmachine wast het bierglas uitstekend waardoor deze direct uit de machine weer onder de tap kan worden gehouden voor een perfect biertje.

2. Wassen in de spoelbak is corona-proof

Deze discussie is uiteraard heel actueel. Glaswerk gewassen met water van tenminste 50 graden Celsius om het COVID-19-virus onschadelijk te maken verdient de voorkeur. De (extra) randvoorwaarden waaraan in deze Covid tijd moet worden voldaan aan een spoelbak met borstels vergen een goede spoelbak, veel waterverversing en veel chemie om een betrouwbaar resultaat te krijgen. Het is daarom dat ook de Koninklijke Horeca Nederland adviseert bij voorkeur het glaswerk na elke gebruiksronde machinaal te reinigen om er zo zeker van te zijn dat een betrouwbaar hygiënisch resultaat wordt verkregen.

3. Bierglazen wassen is een glazenspoelmachine is veel duurder dan in een spoelbak

Veel ondernemers kiezen voor een spoelbak uit kostenoverwegingen. Een glazenspoelmachine wordt gezien als duur vanwege de aanschafkosten. Maar weet u ook hoeveel een spoelbak kost? Hoeveel water stroomt er elke dag door de wasbak heen als het kraantje aan staat? Enig idee hoeveel reinigingsmiddel benodigd is? Daarnaast zijn kosten voor arbeidsloon de hoogste lasten dus wanneer je hierop kan besparen dan is het echt interessant. Daarom is het echt een fabel dat bierglazen wassen in een glazenspoelmachine duurder is.

Meer weten over de glazenspoelmachines van Rhima? Kijk dan hier!

Artikel delen