Vandestreek start Non Alcoholic kanaal

Vandestreek start Non Alcoholic kanaal

Vandestreekbier, pionier op het gebied van alcoholvrije IPA, is onder de naam Playground Beers een “Non Alcoholic” kanaal gestart op Instagram.

Vandestreek

Verschillende influencers ontvingen ontvingen eind december een Dry January-pakket van de brouwerij. Vandestreek maakte naam met de Playground IPA, een alcoholvrije IPA die voor veel brouwers een benchmark is en die inmiddels een groot deel van de productiecapaciteit van de brouwerij in beslag neemt.

Uitbreiding

Het aanbod alcoholvrije speciaalbieren is inmiddels uitgebreid met twee andere bieren, de Fun House alcoholvrije New England IPA en een alcoholvrije Grapefruit IPA. De nieuwste toevoeging is Hard Pour, een Non Alcoholic Nitro Coffee Stout

Bierkeurmeester Piet Tuinema ontving een Dry January pakket. “Non Alcoholic bier is niet meer weg te denken uit de hedendaagse bierwereld. Enige scepsis is mij niet vreemd en in het begin van deze ontwikkeling dacht ik: bier zonder alcohol? Maar ook ik moest mijn mening bijstellen en deed dat met genoegen. Uiteindelijk zijn er toch brouwers opgestaan die ook zonder alcohol een mooi en smaakvol bier weten te brouwen, zoals de gebroeders Van de Streek uit Utrecht.”

“Feest”

Tuinema proefde de bieren. Zijn opmerkingen: “Playground Non Alcoholic IPA, een alcoholarm bier met smaak. Een palet van geuren en smaken van citrus, tropisch fruit en een aangename bitterheid van de vijf Amerikaanse hoppen, komt je tegemoet.

De Grapefruit Non Alcoholic Fruit IPA geeft fruitige geuren en smaken van grapefruit en de hoppen hebben een mooie balans. Vooral het pittige fruit blijft lang hangen en past goed bij de hopbitterheid.

De Fun House Non Alcoholic NEIPA legt minder de nadruk op de hopbitterheid, waardoor het fruitige meer de overhand krijgt en is daardoor een bijzonder aangenaam bier onder de "Non" Hop Heads onder ons. Zowel de Dutch Beer Challenge als de Brussels Beer Challenge heeft deze bieren met gouden en bronzen medailles bekroond. Drink ze wel heerlijk gekoeld in het juiste glas, zodat frisheid en fruitigheid goed tot hun recht komen. Zo kan Dry January 2022 een feest zijn.”

Artikel delen