Ondernemers van De Cocktail Club lanceren Your Spirits + gratis proefpakket

Your Spirits

Ondernemers van De Cocktail Club lanceren Your Spirits + gratis proefpakket

De oprichters van De Cocktail Club (bekend van de verse ready to drink-cocktails voor de horeca) gaan de markt bestormen met wat nieuws: Your Spirits. Daarmee kunnen horecaondernemers hun eigen spirit op de kaart zetten, zoals gin, whisky, limoncello en rum. Hoe het werkt? Your Spirits zorgt voor de spirit en de ondernemer krijgt navulbare flessen met eigen label in de look & feel van het horecabedrijf.  Zo krijg je een eigen merk op de kaart. We spreken met bedenkers Wichert van Rijn en Wouter van Kaam. Benieuwd? Vraag nu een gratis proefpakket aan!

Op de openingsfoto: Wichert van Rijn en Wouter van Kaam

“Your Spirits is bedacht voor de horecaondernemer die aan zijn eigen merk bouwt”, zegt Wichert van Rijn. “Een eigen merk is een grote meerwaarde voor een horecazaak, zeker als de kwaliteit zich kan meten met die van de grote, kostbare merken.” Samen met Wouter van Kaam is Van Rijn mede-eigenaar van De Cocktail Club, dat zich de laatste jaren onderscheidt met verse ready-to-drink-cocktails voor de horeca. Nu komt daar dus een innovatie bij: Your Spirits, dat in januari tijdens de Horecava werd geïntroduceerd. Sindsdien gaat het hard met horecabedrijven die zich bij Your Spirits aansluiten.

Lees verder onder het kader/de foto

Gratis proefpakket

Wouter van Kaam: “Je moet de spirits eigenlijk gewoon proeven. Hiervoor kun je de op de button klikken en een proefpakket aanvragen. Starten is supersimpel, dat kan al vanaf 3 smaken, en je hoeft echt niet gelijk je eigen fles te (laten) ontwerpen. Let’s go!” 

Vraag hier je proefpakket aan!

De Cocktail Club_You Spirits_Proefpakket_Adv

Raise your brand

Raise your brand, luidt het motto. “Als horecaondernemer kun je een eigen lijn hoogkwalitatieve spirits samenstellen, met een merk dat je gasten vertrouwen en waarderen.” Van Kaam vult aan: “Your Spirits werkt mee met ondernemers, maar er zijn geen afnameverplichtingen of dwingende contracten. Je hoeft als
ondernemer niet te kiezen, je kan bijvoorbeeld drie eigen ginmerken en drie bekende ginmerken voeren op de kaart. Het laatste wat wij willen, is mooie, ambachtelijke merken afstoten. We zijn vooral een mooi alternatief voor de merken van de grote drankbedrijven.”

Kwaliteit

De Cocktail Club is voor hun spirits altijd op zoek naar de beste kwaliteit, zegt Van Kaam. “We produceren niet zelf, maar werken met verschillende gerenommeerde distilleerderijen, importeurs en biologische wijnboeren. We zijn daarin volledig onafhankelijk. Zo gebruiken we enkel de beste, biologische citroenen voor onze limoncello en de mooiste premium gin distillaten en graanvodka. We nemen dit heel serieus, dit moet gewoon van de beste kwaliteit zijn. We hebben nu zes verschillende soorten gin, en in totaal 25 spirits: van amaretto tot triple malt whisky en premium aged rum. We zijn altijd op zoek naar nieuwe trends en smaken om te ontwikkelen.”

‘Als horecaondernemer kun je een eigen lijn hoogkwalitatieve spirits samenstellen’

Just the product

“We zijn echt geen prijsvechter”, benadrukt Van Rijn. “Je eigen merk noem je terecht met trots, die van een goedkoop merk terecht nooit. Niets is sterker dan jouw eigen merk. De kwaliteit staat als een huis en is nooit minder. Wat wij doen is besparen op marketing, verpakkingen, transport en afval en de ondernemer eerlijk laten profiteren van volumevoordeel. Daar zit het grote prijsverschil.”

Van Kaam: “Met De Cocktail Club zijn we altijd eerlijk geweest over onze prijzen. Door het volumevoordeel wat we behalen om spirits te laten produceren voor onze ready-to-drink-cocktails en Your Spirits, kunnen we lagere prijzen rekenen. En dat doen we ook.”

Van Rijn: “Wij doen het anders. Your Spirits biedt high-end spirits en likeuren zonder alle marketing eromheen: just the product. Zodra je dit eraf haalt, kom je al snel op de helft van de prijs. We gaan uit van de kracht van de onderneming, de smaak van de drank en minder van het merk.” Van Kaam: “We knippen heel de kosten en marge voor de fles, het label, het ontwerp, de kurk, de bedrukte doos weg. Dit scheelt ongelofelijk veel geld.” 

Alle your spirits

 • Arancello
 • Limoncello
 • Whisky
 • Caribbean Dark Rum
 • Superior Dark Rum
 • Arabica Coffee Liqueur
 • Strawberry Pink Gin
 • Rose & Floral Gin
 • Botanical Citrus Gin
 • Caribbean White Rum
 • Orange Liqueur Triple Sec
 • Vodka
Alle Your Spirits_De Cocktail Club

Waste no more

Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor De Cocktail Club en dat zie je volgens Van Rijn op twee manieren terug in Your Spirits. “Allereerst pak je met Your Spirits een duurzame marge. Het is duurzamer voor jouw bedrijf om je gasten een goede gin-tonic onder de 10 euro te kunnen verkopen, dan woekerprijzen te moeten rekenen. Dat kan dus gemakkelijk met je eigen merken gin. Ten tweede werken we met aanzienlijk minder verpakkingsmateriaal. Je bestelt de spirits in tien liter bag in box-verpakkingen - dit zijn ruim veertien flessen. Dat scheelt heel veel glas, transport en afval. Waste no more: van begin tot eind van de keten werken wij duurzamer. En je betaalt niet iedere keer voor de fles. De 700 ml flessen hebben een speciaal label dat je makkelijk schoon kunt maken en tot wel vijftig keer kunt hergebruiken.”

Support

“We bieden support voor ondernemers”, legt Van Rijn uit. “Zo helpen we met effciëntie achter de bar en het vormen van de barkaart, zoals hier bij MOUT in Hilversum. Net als met het design van je eigen navulbare flessen: dit kan je zelf doen of in samenspraak met ons laten ontwerpen.”

Artikel delen