Alsace Rocks Wijnevent in Amsterdam op 19 juni: reserveer nu je gratis ticket

Alsace Rocks wijnevent

Alsace Rocks Wijnevent in Amsterdam op 19 juni: reserveer nu je gratis ticket

Op maandag 19 juni vindt de Alsace Rocks proeverij plaats in het Tobacco theater in Amsterdam-Centrum. Verschillende producenten uit de Elzas zullen wijnprofessionals (importeurs, pers, sommeliers en eigenaren van wijnwinkels en wijnbars) laten proeven waarom de Elzas zo bijzonder is. 

Vraag hier je gratis tickets aan!

Locatie: Tobacco Theater
Adres: Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam
Datum: 19 juni 2023
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Site: Alsacerocks.nl

Vraag hier je gratis tickets aan

Over de Elzas

De Elzas staat bekend om zijn unieke terroir en zeven druivenrassen die verschillende stijlen wijnen naar voren brengen. Daar waar vroeger de zoete stijl domineerde is de Elzas al een tijdje bezig met een heuse revolutie en komen er steeds betere reacties op de Crémants d'Alsace, prachtige strakdroge Rieslings en interessante Pinot Noirs. 

Over het event

Tijdens deze unieke proeverij zullen 8 wijnhuizen verschillende cuvées presenteren, met en zonder importeur, en geheel in Alsace Rocks thema’s. Proef verschillende wijnen van unieke diverse bodems bij de terroir bar en ontdek nieuwe, atypische wijnen bij de trend bar. Come and taste Alsace terroir, tradition & trends.

Over Vins d'Alsace

Vins d'Alsace oftewel wijnen uit de Elzas. Deze streek staat bekend als één van de mooiste en zonnigste wijnstreken in het noordoosten van Frankrijk. De wijngaarden liggen ingeklemd tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten. Op de dertien verschillende bodemsoorten worden zeven hoofd-druivenrassen aangeplant, waaronder Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewurztraminer, Pinot noir en meer.

Van mousserende wijn op de traditionele wijze en rijke, late harvest wijnen tot gemakkelijk drinkbare AOC Alsace en complexe Grand Crus. Alsace produceert het allemaal. Door de streek loopt een wijnroute van 170 kilometer lang die in 2023 maar liefst zevenig jaar bestaat en daarmee één van Frankrijks oudste wijnroutes is. Nederland staat op de 6e plaats wat betreft import van Elzas wijnen met meer dan 2,250.000 verzonden flessen in 2022. Dit is een toename van 6,2% ten opzichte van 2019.

Sinds 1 april is Pitch PR de trotse vertegenwoordiger van Alsace wijnen in Nederland.
Artikel delen