Piña colada: Dé terrashit van deze zomer!

Piña colada: Dé terrashit van deze zomer!

Dit terrasseizoen viert De Cocktail Club de zomer met een van de bekendste cocktails ter wereld: de piña colada! De smaakmakers achter De Cocktail Club hebben bijna een jaar gewerkt om hun ultieme, tropische recept te ontwikkelen; een cocktail die de koosnaam ‘guilty pleasure’ voor eens en altijd van tafel veegt.

De tropische, romige en fruitige mix op basis van Spirited Union Coconut Botanical Rum, kokos, ananas en vanille zal jouw gasten doen deinzen op het ritme van de golven. Een lactosevrije en 100% vegan cocktail met een stevige body van de unieke kokosrum van Spirited Union. Verkrijgbaar als verse pre-crafted cocktail om te shaken en als verse slush-cocktail.

Zon, zee, strand

Piña colada betekent letterlijk vertaald gezeefde ananas in het Spaans. En inderdaad, zonder ananas geen piña colada. Het wereldberoemde recept met ananas, rum en kokos kent zijn oorsprong in de jaren vijftig van de vorige eeuw in San Juan, Puerto Rico. Bartender Ramon ‘Monchito’ Marrero Perez bedacht de cocktail achter de Beachcomber Bar van het Hilton Caribe Hotel in 1952.

'Piña colada maakt momenteel een enorme comeback door'

De cocktail heeft sindsdien de harten van drinkers over de hele wereld veroverd en staat overal bekend als zon, zee en strand in een glas. “Piña colada maakt momenteel een enorme comeback door”, zegt Wouter van Kaam van De Cocktail Club. “Het is niet makkelijk om te maken, vanwege de grote hoeveelheid ingrediënten en variabelen. Een verse ready to drink is dan een uitkomst, want het biedt een constante kwaliteit.”

Coconut Botanical Rum

De piña colada van De Cocktail Club is een verse, pre-crafted versie met als basis Spirited Union Coconut Botanical Rum, romige kokos, ananas en vanille. Als enige ready to drink piña colada op de markt is de cocktail 100% lactosevrij-, vegan- en zonder allergenen. De tropische en karaktervolle rum uit Belize wordt infused met zongedroogde, geroosterde biologische kokosvlokken.

Deze zoete, nootachtige en romige smaken worden aangevuld door een vleugje zachte vanille uit Madagaskar en een pittige en complexe afdronk van rauwe Peruaanse cacao. Deze smaken worden ondersteund door de fluwelen textuur en het rijke mondgevoel van biologisch kokoswater waarmee de rum wordt aangelengd. Deze rum vormt een harmonieus geheel met de tropische, volle en zacht-romige smaken van verse ananas, kokos en vanille.

In 10 seconden een verse Piña Colada!

De onweerstaanbare piña colada is eenvoudig te bereiden door 140 ml per cocktail uit de fles te schenken, 10 seconden goed te schaken en te strainen in een glas gevuld met ijs. Garneer de cocktail met een stukje ananas en een ananasblad. Als slushcocktail is het nog eenvoudiger, die hoef je enkel vanuit de tapkraan van de slushmachine te schenken.

Vraag een gratis proefpakket aan!

DCC levert gekoeld aan in flessen (700 ml - schenk per cocktail 140 ml uit en shake tien seconden) en slush. De cocktails zijn drie maanden houdbaar. De beschikbare smaken zijn:

 • Pornstar Martini
 • Strawberry Daiquiri
 • Bring me back to Bali
 • Amaretto Sour
 • Espresso Martini
 • Old fashioned
 • Clover Club
 • Lala Margarita
 • Mojito
 • Negroni
 • Piña Colada.

Vraag hier het gratis proefpakket aan

Artikel delen