Binnenkijken bij cocktailbar Gin Fizz in Tilburg: klein, sfeervol en premium cocktails

Header_Fever-Tree_adv

Binnenkijken bij cocktailbar Gin Fizz in Tilburg: klein, sfeervol en premium cocktails

Bij Gin Fizz in Tilburg komen gasten voor een lekker drankje en optredens van bekende en minder bekende dj’s. Voor de signature cocktails wordt gebruik gemaakt van de mixers van Fever-Tree. “Op die manier kun je een premium cocktail aanbieden met een mooi verhaal.”

In een kleine, doodlopende steeg van Tilburg ligt Gin Fizz. Een kleine, sfeervolle cocktailbar met op de kaart veel signature cocktails. Op vrijdag en zaterdag wordt de cocktailbar omgezet naar een avondje dansen, waar bekende en minder bekende dj’s hun creatieve kunsten kunnen vertonen op het podium. Niet voor niets wordt Gin Fizz ook wel ‘de kleinste club van het zuiden’ genoemd. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd en de bar heeft een heus platenlabel gestart.

ginfizz_Fever-Tree_naast elkaar1- RL406754 SamvanNieuwamerongen_Fever-Tree_adv1_RL406717

 

Nieuwe kans

Eigenaar Sam van Nieuwamerongen en zijn broer Luc komen uit een echt horecanest. Zijn ouders zijn al veertig jaar eigenaar van eetcafé Het Elfde Gebod, in Tilburg destijds al een begrip. Toen hun vader tien jaar geleden ziek werd, besloten de broers om de zaak over te nemen. En van het een kwam het ander. Van Nieuwamerongen: “We hadden vaak overlast van een nabijgelegen zaak, een feestcafé. Het was er altijd onrustig, moesten vaak politieagentje spelen. Dus toen het op een gegeven moment te koop stond, hebben we die kans gegrepen. Spannend, want we waren nog niet zo lang ondernemers. Maar het bood mij ook de gelegenheid om wat meer te experimenteren.”

Relatief onbekend concept

Bijkomend voordeel: de zaak was al zo goed als klaar. De vorige eigenaar had net een nieuwe vloer gelegd, een nieuwe bar. Met minimale middelen kon de zaak worden geopend. Het moest een cocktailbar worden, bedacht Van Nieuwamerongen algauw. In het Tilburg van toen waren signature cocktails – laat staan cocktailbars – nog relatief onbekend. “Als je hier in de stad een gin & tonic bestelde, kreeg je 2 cl gin, met een flesje welbekende tonic, waardoor je verhouding totaal uit balans was. In de Randstad betaalde je weliswaar meer, maar kreeg je ook de perfect serve (3,5 cl gin, in een mooi glas met de juiste garnering, geserveerd met een premium mixer). Dat wilde ik ook. We zijn allerlei variaties op de klassieke Gin Tonic gaan aanbieden, zoals een perfect serve in kleine variant, workshops en proeverijtjes.”

Interieur_Fever-Tree_adv_RL406731

The Cat’s Back

Het concept sloeg aan. Maar dat betekent niet dat de broers stil zijn blijven zitten. Inmiddels hebben ze ook een andere zaak in dezelfde straat overgenomen: The Cat’s Back. Van Nieuwamerongen: “We wilden de doelgroep van Gin Fizz verbreden. Inspelen op de vraag naar kwalitatief uitgaan. Waar Gin Fizz een klassieke cocktailbar is voor het nachtelijke uitgaan, heeft The Cat’s Back een hoger borrelgehalte, met live jazzmuziek en een bredere programmering.”

Hoogwaardig

Wat beide zaken gemeen hebben? “De premium cocktails. Die zijn onwijs populair. Gasten zijn steeds vaker bereid om meer uit te geven voor kwaliteit. Waar het vroeger meer om hoeveelheid ging, is het nu belangrijk om premium cocktails te serveren. Gasten komen hier vaak bewust voor de gin & tonic. En bij The Cat’s Back voor de bourbon of rum. Om die reden werken we met de premium mixers van Fever-Tree. Met het assortiment van Fever-Tree kan je creatief zijn en kun je gasten ook echt een premium cocktail aanbieden met een bijpassend verhaal. Fever-Tree laat de gekozen spirit duidelijk naar voren komen. En het is een natuurlijke mixer, zonder kunstmatige toevoegingen en suikers.”

Bartender_Fever-Tree_adv Bartender_Fever-Tree_adv1

 

Roze gin tonic

Wat Van Nieuwamerongen ook een grote plus vindt: “Ze denken mee. We organiseren regelmatig grote evenementen. Hoe kun je dan met het hoge volume toch premium drinks serveren? Samen zijn we daar op gaan inspelen. Met Roze Maandag bijvoorbeeld hebben we samen met hen een roze gin & tonic bedacht, op basis van de Fever Tree Raspberry & Rhubarb.” Als concept is Gin Fizz heel trendgevoelig. Je moet echt met je tijd meegaan. Na ons kwamen hier in Tilburg nog veel meer cocktailzaken. De ontwikkelingen gaan snel. Dan is het fijn als je een leverancier hebt die daarin met je meedenkt.”

SfeerfotoGinFizz_Fever-Tree
Artikel delen