Prestige Fruit en Brouwerij Nevel introduceren aardbeienbier

Aarbeienbier van prestige fruit en brouwerij nevel
Tags: bier

Prestige Fruit en Brouwerij Nevel introduceren aardbeienbier

Het zachtfruitseizoen breekt bijna aan. Voor zowel telers als chefs en patissiers is dat ieder jaar opnieuw een feest. Om de start in stijl te vieren, lanceert Prestige Fruit samen met de wilde brouwers van Nevel uit Nijmegen een verrassend zuurbier; Kroon. Verfrissend en gebrouwen met de hoogste kwaliteit aardbeien van Prestige.

Het bier, vernoemd naar het kenmerkende aardbeienkroontje, is een natuurlijk zuurbier met subtiele frisse tonen van aardbei. Een gastronomisch zuurbier – zoals een oude geuze of kriek – met interessante zuren en een verrassende afdronk. Door de frisse diepgang is Kroon een perfect bier om te pairen met seizoensgerechten of om op een zonovergoten terras van te genieten als aperitief naast de amuses.

"Brouwen met aardbeien was zelfs voor de brouwers van Nevel een noviteit"

Prestige X Nevel

Het experimenteren met nieuwe toepassingen met aardbeien was de aanleiding voor deze samenwerking. Brouwen met aardbeien was zelfs voor de brouwers van Nevel een noviteit. Aardbeien staan bekend als ‘lastig’ fruit om mee te brouwen, omdat het sap zich niet zo makkelijk laat persen als bijvoorbeeld dat van kersen. Daarnaast staat aardbeienbier erom bekend dat het bij bepaalde technieken naar pleisters of rubber kan gaan smaken

Aarbeienbier van prestige fruit en brouwerij nevel Aarbeienbier van prestige fruit en brouwerij nevel

 

Het voorjaar in een fles

Samen met de specialisten en telers van Prestige zochten de brouwers van Nevel eerst naar het perfecte aardbeienras en de beste manier om de aardbeien te verwerken. Na enig experimenteren viel de keuze op de maceratie van een nieuw aardbeienras van Prestige genaamd Zadira. Het resultaat verraste meesterbrouwer Mattias Terpstra van Nevel in positieve zin. “Ik ben echt heel erg enthousiast over het resultaat. Kroon heeft een mooie aardbeiensmaak met interessante wilde tonen en frisse zuren van het fruit. Aardbeien zijn als grondstof best prijzig, dus ik kan niet zomaar experimenteren met grote hoeveelheden topkwaliteit. Dankzij de aardbeien van Prestige is het mogelijk dit soort processen wel te doorlopen en dit prachtige bier te brouwen. Voor mij als brouwer zijn dit echt fantastische ontdekkingen.”

Artikel delen