advertorial

Primeur: biologische vegan rosé van wijnhuis Baron Philippe de Rothschild SA

Walraven Sax_Mouton Cadet Bio Rosé
Tags: wijn

Primeur: biologische vegan rosé van wijnhuis Baron Philippe de Rothschild SA

Rosé: het klassieke zomerdrankje. Maar klassiek betekent niet dat er geen vernieuwing kan plaatsvinden. Walraven Sax haalt met trots de Mouton Cadet bio rosé naar Nederland. Dit is de eerste volledig biologische en vegan rosé van het wereldberoemde Franse wijnhuis Baron Philippe de Rothschild SA. Daarmee heeft de wijn- en gedistilleerd distributeur een primeur te pakken.

Wie zomer zegt, zegt natuurlijk rosé. Want met een ijskoud roseetje uit een mooie fles genieten van een warme zomerdag, daar maak je menig gast nog altijd erg blij mee. Maar ook klassiekers mogen met de tijd meegaan, vinden ze bij wijnhuis Mouton Cadet, onderdeel van het Franse familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild SA. Zodoende heeft het uit Bordeaux afkomstige wijnhuis hun eerste biologische en vegan rosé-wijn gelanceerd: de Mouton Cadet bio rosé. De vraag om meer duurzaamheid en meer vegan eten en drinken, groeit immers rap.

Walraven Sax_Mouton Cadet_adv

Mathilde Sereys de Rothschild: “We willen dat Mouton Cadet naar de toekomst kijkt. De toevoeging van de biologische en veganistische wijn aan de collectie is een antwoord op onze verwachtingen voor de bescherming van het milieu”. Nathan Sereys De Rothschild: “We hebben geprobeerd onszelf de vrije hand te geven met Mouton Cadet bio rosé. We houden van een wijn vol frisheid die wordt gedeeld bij een aperitief dat tot diep in de nacht duurt.”

Elegante en frisse rosé, met respect voor herkomst

De Mouton Cadet bio rosé is een elegante wijn, met respect voor herkomst én met oog voor zowel het milieu als de toekomst. Uiteraard voorzien van biologische en veganistische certificeringen.
Iets wat absoluut niet inboet op de smaak. Want bij Mouton Cadet – die al langer een co-verantwoordelijke benadering van de wijnbouw in de wijngaarden in Bordeaux promoot – weten ze als geen ander: verantwoorde wijn en hoge kwaliteit kunnen uitstekend hand in hand gaan.

Walraven Sax_Mouton Cadet bio rosé lancering

Mouton Cadet bio rosé lancering @ Bistro de la Mer

Afgelopen mei was de officiële lancering van Mouton Cadet bio rosé. Bloggers, journalisten, wijnhuis Baron Philippe de Rothschild en Walraven Sax kwamen samen bij Bistro de la Mer in Amsterdam. Deze Franse bistro is pas sinds maart geopend en serveert verschillende visgerechten. Onder het genot van een 3-gangen lunch en de Mouton Cadet bio rosé vertelden managing director Véronique Hombroekx en wijnmaakster Ophélie Michaud meer over de wijn.


Heerlijke citrusvruchtenaroma's

Zo is de Mouton Cadet bio rosé gemaakt met een directe persmethode, waarbij vier verschillende druivensoorten zijn gebruikt. De wijn kent zodoende noten van Merlot, Cabernet Franc, Malbec en Cabernet Sauvignon. Dit resulteert in een elegante en vooral frisse en fruitige rosé. Met aroma's van onder meer aalbes en framboos, evenals tonen van citrusvruchten en eindigt met delicate toetsen van tropisch fruit.

Serveersuggesties

Mouton Cadet bio rosé 2021 kan et best goed gekoeld gedronken worden, met als gesuggereerde serveertemperatuur 6 tot 8°C. Qua spijscombinaties doet de wijn het goed met ‘fruits de mer’, geitenkaas en knapperige groenten. Een rosé die zich perfect leent voor zonnige avonden, maar ook zeer geschikt is als aperitief of cocktail. Zo wordt het deze zomer extra goed scoren bij je gasten!

Proef Mouton Cadet bio rosé

Nieuwsgierig geworden en wil jij deze biologische en vegan rosé schenken in jouw horecazaak? Deze smaakvolle en verantwoorde rosé is nu exclusief verkrijgbaar bij Walraven Sax.

Bestel Mouton Cadet bio rosé

Walraven Sax_Mouton Cadet_2 Walraven Sax_Mouton Cadet_3
Artikel delen