Nederlandse rabarberlikeur Reben lanceert exclusieve oplage met kunstenaar Steyn Skyler

Reben's samenwerking met Amsterdamse kunstenaar Steyn Skyler

Nederlandse rabarberlikeur Reben lanceert exclusieve oplage met kunstenaar Steyn Skyler

Rabarberlikeur Reben wordt gemaakt met Nederlandse ingrediënten en wordt in verschillende restaurants al geschonken, waaronder in Herberg Onder de Linden* (Groningen) en De Nieuwe Winkel** (Nijmegen). Onlangs lanceerde oprichter Geerben Bleeker de Art Edition N01: een een exclusieve oplage van 300 flessen die is ontworpen in samenwerking met de jonge Amsterdamse kunstenaar Steyn Skyler. 

Foto
: Geerben Bleeker en Steyn Skyler

Rabarber

Jaarlijks wordt een partij rabarber geoogst in Zuid-Limburg. Deze verse oogst vormt de basis voor een beperkte hoeveelheid rabarberlikeur, gemaakt van uitsluitend Nederlandse en natuurlijke ingrediënten.

"Het geheim van rabarberlikeur Reben zit in de balans tussen de frisse, zure tonen van rabarber en de zoetheid van suiker, wat resulteert in een unieke en verfijnde smaak", begint oprichter Geerben Bleeker. Hij won er brons mee bij de London Spirits Competition. "Bij Reben draait alles om het creëren van onvergetelijke ervaringen, waarbij smaak, kunst en verhalen samenkomen."

In een nieuwe onlangs gepresenteerde exclusieve oplage van 300 flessen staat de kunst van Steyn Skyler centraal, waardoor elke fles Reben een kunstwerk op zich wordt. Het doel is om kunst toegankelijker te maken voor een jonger publiek en opkomende kunstenaars een platform te bieden om hun verhaal te vertellen. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan een kunstplatform ter ondersteuning van een jonge kunstenaar. Dit jaar is dat Brutus in Rotterdam.

Tekst gaat verder onder de foto

Rebens-Design-Steyn-Skyler
Rebens design van kunstenaar Steyn Skyler

Samenwerking

Skyler: "Degenen die schoonheid vinden in de gehele natuur, zullen zichzelf in harmonie vinden met de geheimen van het leven zelf." Een terugkerend motief in zijn creaties is de vlinder - een symbool van acceptatie en bruisende energie in verschillende culturen.

“Op het doek komen ongeveer 50 verschillende bloem- en plantensoorten tot leven, waarbij ik specifiek de rabarber, het graan en de suikerbieten naar voren wil laten komen, net zoals ze terugkomen in het recept van Reben."

Recept: New Reben Sour

50 ml Reben, rabarberlikeur
15 ml hazelnoot siroop
15 ml limoensap
20 ml Aquafaba
Portofloat met ruby port

Artikel delen