Radio Horeca van Bidfood is sfeermaker op de ingang van de Horecava

Radio Horeca van Bidfood is sfeermaker op de ingang van de Horecava

Radio Horeca, een initiatief van Bidfood en de Horecava, is dit jaar weer terug te vinden op de grote vakbeurs. Bij de hoofdingang staat de studio, die dagelijks gevuld is met dj's, sidekicks en gasten. Entree ging langs!

Salon cocktails

Tijdens de uitzending van maandag was cocktailexpert Maurice te gast. In de uitzending maakte hij de vesper martini, de cocktail die veelal werd gedronken door James Bond. Onderaan de pagina staat de bereidingswijze.

Tijdens de bespreking van de laatste borrel- en cocktailtrends werd duidelijk dat de zogenoemde ‘salon cocktails’ hun rentree maken. “De klassiekere salon cocktails zijn vaak low cost, high value door het beperken van het aantal ingrediënten”, vertelde de studiogast. 

Horeca Radio

In totaal zullen er bij Radio Horeca 5 shows zijn waar kansen, uitdagingen, innovatieven en oplossingen binnen de Horecabranche aan bod zullen komen. De dag wordt dagelijks afgetrapt met Jordy en Simon. In deze show zal een Horecava Mega Mix te beluisteren zijn en heeft Ron Schouwenburg een dagelijkse column.

Daarna volgt de Bram & Jorrit show met al het laatste nieuws rondom Fastservice en Wijn. Vervolgens de Fan van Stefanie en Ben show, vol sterke kroegverhalen, horeca dilemma’s en hide & seek. Daarna komen Joris en Claudia voorbij, in deze show zullen de laatste borrel- en cocktail trends besproken worden. Tot slot het Sluitrondje, waar een klein Horecafeest gebouwd gaat worden.

Radio Horeca studio-1
De studio

Vesper Martini

15 ml Droge vermouth
90 ml Gin
30 ml Wodka
1 schil citroen

Giet de wodka, gin en vermouth in een shaker met ijs en schud voor ongeveer 20 seconden. Strain in een gekoeld martiniglas. Plooi de citroenschil met de buitkant naar het glas zodat al de citrus aroma’s vrijkomen over de cocktail. Leg de schil daarna in het glas en serveer onmiddellijk. 

Artikel delen