advertorial

Restaurant De Rechtbank in Utrecht is met nieuw interieur klaar voor de toekomst

Restaurant De Rechtbank in Utrecht

Restaurant De Rechtbank in Utrecht is met nieuw interieur klaar voor de toekomst

Restaurant De Rechtbank, aan de voet van de Utrechtse Dom, heeft een nieuw interieur en de hele stad mag het weten. Vanaf grote abri-posters klinkt een vrolijke medewerkster ons tegemoet met een mooi getapt glas Swinckels. Haar hoge barstoel is bekleed met de voor de nieuwe Rechtbank zo karakteristieke blauw-groen-witte Schotse ruit, die consequent is doorgevoerd.

Foto's: Ming Chao

Make-over

Zelfs in de niet te missen, wandvullende schilderingen van Vrouwe Justitia en de Griekse God (of is het een piloot?) keert de sfeerbepalende Schotse tartan terug. De kleuren voor de nieuwe Rechtbank zijn diep koningsblauw, okergeel en roodbruin hout. Als melkwitte wolken zweven ovale lampen boven de nieuwe bars en de showtafels. Hans Pieters, samen met Paul Westra eigenaar van De Rechtbank, kijkt positief terug op de periode van verbouwing en herinrichting. “We hebben álles aangepakt; van brasserie tot restaurant, souterrain, receptie, zalen en binnenplaats met groot terras."

'We hebben álles aangepakt; van brasserie tot restaurant, souterrain, receptie, zalen en binnenplaats met groot terras'

"De gasten hebben er weinig van gemerkt. We hebben ruimte voor ruimte gewerkt en zijn eigenlijk geen dag dicht geweest. Alleen op 12 september, de dag van de heropening, waarop we ook gelijk het 15-jarig jubileum van De Rechtbank vierden, met al onze medewerkers en relaties.” Hij wijst om zich heen: “Hier, tussen de oude kloostermuren, gaat het 24 uur per dag, 7 dagen per week, door. Alleen al vanwege ons aangrenzende Court Hotel. De hotelkamers hadden we eerder al aangepakt. Die sfeer beviel zo goed dat we deze stijl in het hele bedrijf hebben toegepast.”

*Tekst gaat verder onder de foto's van Vrouwe Justitia (links), Griekse God/piloot (rechts) en het grijze kader met Hans Pieters

Vrouwe_Justitia_Restaurant_De_Rechtbank_Utrecht Griekse_God_Piloot_Restaurant_De_Rechtbank_Utrecht

Hans_Pieters_Restaurant_De_Rechtbank_Utrecht

*Mede-eigenaar Hans Pieters van restaurant De Rechtbank in Utrecht

Nieuwe brouwer

“Dit was ook het ideale moment om al onze leveranciers goed tegen het licht te houden. Swinkels Family Brewers werd onze nieuwe brouwer. Vanaf het begin sprak dat krachtige zwart met gouden logo mij aan”, vertelt Pieters.

*Tekst gaat verder onder de foto's
Bier_Tap_Swinkels
Swinckels bier (links) en Swinckels 0.0 tapbier (rechts)

“Waarom? Het is een beetje zoals met auto’s; je houdt van Mercedes of van Audi. Ik ben Audi-rijder. Als bedrijf passen ze goed bij ons; zij een familiebedrijf, wij een bedrijf van vrienden. Dat lijkt op elkaar. De chauffeur die hier voor het eerst kwam leveren, vertelt in sappig Brabants dat hij trots is dat hij bij ons bier mag brengen. Ondertussen waren andere mensen van Swinkels bezig met taps installeren. Ze kenden elkaar, gingen vriendschappelijk met elkaar om. Zo werken wij bij De Rechtbank ook graag.

Op de tap hebben we nu Swinckels 5,3 %, Weihenstephaner Hefeweissbier, Uiltje Blond, La Trappe Tripel en Swinckels 0.0. Die abri-posters en socialmediacampagne waren een extraatje van de brouwer bij de heropening. Zo weet heel Utrecht dat ze hier weer eens bier moeten komen drinken!”

Tekst gaat verder onder de foto's.

Interieur_Restaurant_De_Rechtbank_Utrecht Restaurant_De_Rechtbank_Utrecht_Interieur
*Interieur van restaurant De Rechtbank in Utrecht

Over Swinkels Family Brewers

Als horecaondernemer wil je je eigen keuzes maken. Daarom denkt Swinkels Family Brewers graag mee met ondernemers. Niet alleen met het aanbod van een ruim portfolio, maar ook door samen te kijken welke bieren en beleving het beste bij horecaconcepten passen. Net als De Rechtbank in Utrecht ook samenwerken met Swinkels Family Brewers?

Klik hier voor meer informatie

Artikel delen