advertorial

Restaurant Jackies NYC in Deventer: 'Alsof je in New York bent'

Jackies NYC Deventer

Restaurant Jackies NYC in Deventer: 'Alsof je in New York bent'

Geboren en getogen ondernemer in Deventer, Max Hertzdahl, begon op zijn vijftiende in de bediening bij een Mexicaans restaurant. Inmiddels is hij mede-eigenaar van Jackies NYC, NO. 11 Inspired by Jackies, Jackies Fine Wines en Beachclub Valencia. Zijn nieuwste toevoeging aan het menu van restaurant Jackies NYC is de gastronomische De Venoge champagne van Delta Wines. "De smaak is mooi droog, vol en rijk."

Stijlicoon Jacqueline (Jackie) Kennedy

In 2008 opende Max Hertzdahl zijn eerste eigen restaurant, Jackies NYC, vernoemd naar Jacqueline Kennedy, de echtgenote van de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Hertzdahl ziet haar als een stijlicoon: "Zij had alles wat wij in een restaurant zochten: schoonheid, charme, stijl en ze was een trendsetter, zowel in haar omgeving als wereldwijd."

Geïnspireerd door haar invloed, creëerde Hertzdahl samen met zijn toenmalige partner een restaurant met internationale allure, iets wat zij nog misten in de horeca van Deventer. "We hebben haar handschrift uit het archief gehaald en op basis daarvan heeft een ontwerper ons logo ontworpen," vertelt Hertzdahl.

'We zitten elke dag vol, óók op maandag, dinsdag en woensdag'

Jackies NYC is inmiddels een gevestigde naam geworden. Hertzdahl: "We zitten elke dag vol, óók op maandag, dinsdag en woensdag." In tegenstelling tot wat men misschien zou denken, staat NYC in de naam van het restaurant niet voor New York City, maar voor New York Cuisine. Het menu weerspiegelt dan ook de diversiteit van de wijken in New York met gerechten zoals sushi, oesters, steaks en hamburgers.

Het interieur van Jackies NYC sluit tevens naadloos aan bij dit concept: chic, trendy en warm. Deze stijl is consistent doorgevoerd op alle drie de verdiepingen van het restaurant, met als eye-catchers een enorme poster met rode lippen bij de ingang en de gewelvenkelder. Over de kelder zegt Hertzdahl: "Als je daar bent, zou je net zo goed in New York kunnen zijn."

*De tekst gaat verder onder de foto's.

Max-Hertzdahl-Jackies
Max Hertzdahl eigenaar van Jackies NYC

Symbool voor kwaliteit 

Bij Jackies NYC was het gebruikelijk dat gasten de avond begonnen met een glas champagne. Hertzdahl wil deze traditie voortzetten, maar nu met een kwalitatief nog betere champagne. "Voorheen boden we al goede champagnes aan, maar niet van het niveau van De Venoge champagne van Delta Wines. Met deze champagne laten we zien dat we voor kwaliteit staan. Mensen die dat echt waarderen, begrijpen dat," legt Hertzdahl uit.

Bij het proeven van de champagne was Hertzdahl overtuigd: "Niet alleen de uitstraling van de champagne sprak mij aan, maar ook de smaak. De smaak van De Venoge champagne is mooi droog, vol en rijk." Over de verschillen met de vorige champagnes bij Jackies NYC vertelt hij: "De bubbels van De Venoge champagne zijn zachter, voller en romiger en ze blijven langer hangen."

Volgens Hertzdahl is De Venoge champagne van Delta Wines veelzijdig en past het bij diverse gerechten, in het bijzonder bij oesters, sushi en pata negra. Maar bovenal ziet hij het proosten met champagne aan het begin van de avond als een sprankelend en kwalitatief hoogstaand begin van een bruisende avond. 

'De bubbels van De Venoge champagne zijn zacht, vol en romig'
*De tekst gaat verder onder de foto.
De-Venoge-Delta
De Venoge champagne

Een blik in de toekomst

Op de vraag naar zijn toekomstplannen in de horecabranche antwoordde Hertzdahl: "Je weet nooit wat de toekomst brengt." Hij vervolgde: "Als je mij vijftien jaar geleden had verteld dat ik nu een aantal restaurants zou hebben, zou ik je voor gek hebben verklaard. Ik kan me dus niet voorstellen hoe mijn leven er over vijf jaar uitziet." 

Tegelijkertijd erkent hij dat de markt veel mogelijkheden biedt en als ondernemer veel kansen ziet. "De vraag is of je die kansen wilt pakken. Wat ik vooral belangrijk vind is dat de kwaliteit waarmee én waarin ik werk honderd procent goed is." Door de luxe toevoeging van de champagne aan zijn menu, is Hertzdahl op zoek naar nieuwe talentvolle medewerkers die zijn team willen komen versterken. 

Focus op huidige ondernemingen

Voor nu ligt de focus van Hertzdahl op zijn huidige ondernemingen, maar hij sluit niet uit dat hij in de toekomst misschien nog een restaurant of een winkel wil openen. Ook speelt hij met het idee om een hotel te openen, wellicht zelfs in het buitenland. Voorlopig blijft hij echter in Deventer.

Hertzdahl: "Mensen vragen vaak of we Jackies NYC niet ook in een andere stad willen openen, maar het goed managen en organiseren daarvan blijft een uitdaging. Het is eenvoudiger om in één stad te blijven, zodat je gemakkelijk langs kunt gaan en direct voelt wat er speelt. Daarom streven we ernaar om anderen mede-eigenaar te maken. Op deze manier zijn zij betrokken en begrijpen zij wat er moet gebeuren, waardoor de verantwoordelijkheid niet enkel op onze schouders ligt."

*De tekst gaat verder onder de foto. 

Interieur-Jackies-NYC-Deventer
Jackies NYC in Deventer

De Venoge: een symbool van luxe en verfijning

De Venoge is een gerenommeerd champagnehuis, opgericht in 1837 door Henri-Marc de Venoge. Met een rijke geschiedenis en een toewijding aan kwaliteit, staat De Venoge bekend om verfijnde champagnes. Het huis gebruikt alleen de beste druiven uit premier en grand cru-wijngaarden, wat resulteert in elegante en complexe champagnes. De strenge selectie van de druiven en de basiswijnen, en een zeer lange rijping op de lies geeft de wijnen hun bijzondere karakter. De Venoge gaat voor topkwaliteit: er wordt alleen gebruik gemaakt van het sap van de eerste persing en de wijnen rijpen minimaal 3 jaar in plaats van de verplichte 15 maanden.

Deze kenmerken creëren de vineuze en verfijnde stijl waar De Venoge om bekend staat. In 1858 werd de Cuvée des Princes gecreëerd als eerbetoon aan de Prinsen van Oranje. Deze champagne werd oorspronkelijk geschonken in karaffen, een traditie die werd overgenomen van de koninklijke familie om het sediment te verwijderen. De unieke flesvorm van de Cuvée des Princes, geïnspireerd door deze karaffen, maakt deze champagne extra speciaal.

De-Venoge-Champagne-Delta
Artikel delen