Restaurant Parallel vernieuwt bieraanbod met Bier&cO: 'Sensatie om te drinken'

bierenco

Restaurant Parallel vernieuwt bieraanbod met Bier&cO: 'Sensatie om te drinken'

Eigenaren Imre Swaanswijk (zie bovenstaande foto) en Roel de Haas van het Spaanse restaurant Parallel in Amsterdam hebben dit voorjaar het gehele bieraanbod vernieuwd. “We waren op zoek naar een partij met een grote keuzevrijheid.”

Spanje was altijd al de grote liefde van Imre Swaanswijk (33). Als kleine jongen woonde hij twee jaar in Jávea, vlakbij Valencia. Daarna kwam hij er jaarlijks terug en na zijn studie woonde en werkte hij een aantal jaren in Barcelona. Toen Swaanswijk en zijn jeugdvriend Roel de Haas (35) besloten een eigen restaurant te starten, was er dan ook geen twijfel mogelijk: het zou een Spaans restaurant worden.

Vijf jaar geleden openden ze de deuren van Parallel aan de Overtoom in Amsterdam. Swaanswijk: “We hebben een verfijnde keuken, met veel Spaanse gerechten die wat minder bekend zijn in Nederland. We willen het andere Spanje laten zien. Onze Spaanse kok Alvaro is daar een essentiële spil in. Ook is 80 procent van ons team van Spaanse afkomst, het is fijn dat zij onze producten al van huis uit kennen.”

Bieraanbod

Swaanswijk en De Haas besloten dit jaar het gehele bieraanbod te vernieuwen. “We waren op zoek naar een partij met een groot assortiment en veel keuzevrijheid. Omdat we het Spaanse bier Moritz al afnamen bij Bier&cO, zijn we met hen verder gaan praten over de mogelijkheden.”

Met een groot aantal bieren reisde een vertegenwoordiger van Bier&cO af naar Parallel voor een proeverij. “Het is heel fijn dat ze zoveel kennis in huis hebben over de verschillende biersoorten”, zegt Swaanswijk. “Zij hebben ons echt  enthousiast gemaakt door goede verhalen over hun producten te vertellen.”

'Een sensatie om te drinken'

Inmiddels heeft Parallel vijf bieren op de tap, met heel uiteenlopende smaken. “Zo hebben we bijvoorbeeld Weihenstephaner en La Trappe Blond. En onze eigen favoriet: Uiltje Bird of Prey IPA. Ik vind het sowieso leuk dat de brouwerij van Uiltje zo dichtbij in Haarlem staat. Daarbij is het een lekker fruitig bier met een ronde smaak. Echt een sensatie om te drinken, ik zou het bijna romig willen noemen.”

bierenco

Swaanswijk zegt dat er bij Bier&cO veel flexibiliteit is om de bieren te wisselen. “Bij het ingaan van een nieuw seizoen denken we ook na over nieuwe bieren op de tap en ze denken daarin graag met ons mee. Zij zijn voor ons meer dan een leverancier, we zien hen echt als een partner. Bier&cO kwam bijvoorbeeld ook langs op het feest voor ons vijfjarig jubileum. Dat is erg leuk.”

Er worden zeker meer bieren verkocht sinds het aanbod is vernieuwd, zegt Swaanswijk. “Wij hebben een groot terras en binnen een borrelgedeelte. Daar drinken onze gasten graag de lekkere bieren die we nu op de tap hebben.”

Meer omzet met een goede bierkaart, zo doe je dat!

Wil jij een goede bierkaart in jouw bedrijf? Of wil je dat de bierambassadeur van Bier&cO Rick Kempen eens kijkt naar jouw huidige bierkaart en daar feedback op geeft? Vul het formulier in via onderstaande button en Rick neemt binnen drie werkdagen contact met je op.

Plan een bierkaart consult in met een bierspecialist

Artikel delen