Restaurant The White Room* verwelkomt nieuwe Portugese head sommelier

Sommelier The White Room

Restaurant The White Room* verwelkomt nieuwe Portugese head sommelier

Fine-dining restaurant The White Room*, gevestigd in Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, verwelkomt de Portugese Frederico Vaultier Parain de Figueiredo als head sommelier. Hij zal nauw samenwerken met maītre Bram Hommes en chef de cuisine Tristan de Boer. "Ik kijk ernaar uit om de culinaire ervaring van elke gast te verrijken met elegante wijnen."

Internationale ervaring

De Portugese Frederico Vaultier Parain de Figueiredo heeft Franse roots en is opgegroeid in een reislustige familie. Hij kan dan ook zeggen dat de passie voor reizen en gastvrijheid door zijn bloed stroomt. Dit sluit aan op de visie van Anantara dat zich onderscheidt als een hospitality merk voor moderne reizigers.

In de afgelopen jaren heeft Frederico internationale ervaring opgedaan in verschillende hoogstaande restaurants en hotels waaronder de De Librije in Zwolle***, restaurant Eleven* in Lissabon en Four Seasons Hotel Ritz in Lissabon. De nieuwe head sommelier kijkt ernaar uit om zijn passie en kennis over de wijnen en het vakmanschap te delen met het team van The White Room* en haar gasten. 

The White Room_Amsterdam
The White Room* in Amsterdam

"Tijdens mijn vele reizen heb ik een diepe waardering voor wijn opgebouwd. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan als Head Sommelier bij het iconische restaurant The White Room* en om de culinaire ervaring van elke gast te verrijken met elegante wijnen," aldus Vaultier Parain de Figueiredo.

Wijn-expert van het hotel

Naast zijn werk voor Restaurant The White Room* zal Frederico ook benoemd worden tot de wijn-expert van Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam en is dan ook verantwoordelijk voor de selectie wijnen van Grand Café Krasnapolsky en Bar The Tailor. 

The White Room_Amsterdam_Gerecht The White Room_Amsterdam_Gerecht_2

Gerechten van restaurant The White Room* in Amsterdam
Artikel delen