Roderick Kunst van restaurant Escobar in Amsterdam serveert binnen 30 seconden een cocktail

Restaurant Escobar_L’OUI_Amsterdam

Roderick Kunst van restaurant Escobar in Amsterdam serveert binnen 30 seconden een cocktail

Bij restaurant Escobar in de Amsterdam staat L’OUI, dé cocktailmachine die altijd de perfect serve levert. Mede-eigenaar Roderick Kunst is laaiend enthousiast: “Gasten krijgen een lekkere cocktail, worden heel snel geholpen en ik heb nul verspilling.”

In de hippe uitgaansbuurt De Pijp in Amsterdam ligt Escobar, een sfeervol restaurant met Spaans-Latijnse invloeden. De horecazaak werd zes jaar geleden geopend door ondernemers Willem Alberts en Roderick Kunst. Beiden werkten eerder samen voor chef-kok en ondernemer Ron Blaauw. Al langer was het een droom van de mannen om samen een horecazaak te openen. Dus toen de gelegenheid zich voordeed om vlak bij de Albert Cuyp, in het iconische gebouw De Badcuyp, een bar-restaurant te beginnen, grepen ze die kans met beide handen aan.

Gasten willen kwaliteit

Inmiddels is Escobar een bekende hotspot in de Pijp. Vooral een jonger publiek – zo tussen de 22 en de 40 – komt er graag. Voor de shared dining en tapas, maar ook om te borrelen tot in de late uurtjes. Met perfecte cocktails uiteraard. Kunst: “Zeker jonge mensen willen een mooi, kwalitatief drankje, en zijn bereid om daar wat meer voor te betalen. Dus is het een gemiste kans om daar niet op in te springen. Op de cocktailkaart vind je hier dan ook – hoe kan het ook anders – piña colada en mojito, maar ook een gin basil smash, whisky sour, mai tai en uiteraard een pornstar en een espresso martini. Als ondernemer maak je daarin je eigen keuzes.”

Restaurant Escobar_L’OUI_1
Restaurant Escobar in Amsterdam

Nespresso voor cocktails

De vraag naar cocktails is groot en om gasten snel van een premium drankje te kunnen voorzien, werken de mannen samen met L’OUI, de cocktailmachine waarin je een blikje plaatst met een QR-code die correspondeert met de bereidingswijze. Kunst: “Het werkt eigenlijk als een Nespresso-machine maar dan voor cocktails. Het blikje bevat een kwalitatief hoogwaardig cocktail-concentraat dat ontwikkeld is met de kritische consument in gedachten. De machine voegt ijs toe, zorgt voor de juiste temperatuur en de perfecte shake. De bartender maakt het vervolgens af met de bijpassende garnering.”

Niet langer wachten dan nodig

Normaal duurt een cocktail zo’n drie tot vijf minuten om te maken. Kunst: “Gasten hebben vaak het geduld niet om zo lang te wachten op hun drankje en de barman niet de tijd om het te maken. Met L’OUI kunnen we toch aan de grote vraag voldoen. Het gaat razendsnel, en het is supermakkelijk in gebruik, dus personeel hoeft niet op cursus om toch een perfecte cocktail te kunnen serveren. Zeker met het huidige personeelstekort is dat een uitkomst.”

Geen verspilling

Ook een grote plus, volgens Kunst is de zero waste. “Normaal blijft er altijd wel wat residu over in een shaker. Dankzij de capsules heb je altijd precies de juiste hoeveelheid, dus er belandt niks in de spoelbak. Geen open flessen achter de bar, nul verspilling én een constante kwaliteit.”

Restaurant Escobar_L’OUI_2 Restaurant Escobar_L’OUI_3

Unieke cocktailmachine

L’OUI is dé cocktailoplossing waarmee iedereen achter de bar een perfecte cocktail maakt. Binnen dertig seconden, met constante kwaliteit. Bij Escobar serveren ze zes soorten cocktails, maar er zijn nog veel meer soorten in het assortiment. Wil je ook proeven? 

Klik hier en ontdek het zelf!

Artikel delen