Interview: Roses by SAL in Amsterdam

Interview: Roses by SAL in Amsterdam

Cocktailbars streven naar een onderscheidende kaart. We spreken hieronder met de ondernemers achter 3 nieuwe en spraakmakende Amsterdamse openingen van afgelopen jaar. We beginnen met een bezoek aan bezoek aan Roses by SAL van de broers broers Thomas en Vincent Uzcudun in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. Bekijk de foto's van de zaak én van de cocktails onder dit bericht.

Tekst: Ingmar Voerman  
Foto’s: Carlos Ibarra

Restaurant en cocktailbar Roses by SAL opende in december 2017. Eigenaren en broers Thomas en Vincent Uzcudun maakten eerder in de hoofdstad al furore met restaurant en mezcaleria Salmuera. Thomas Uzcudun: “We willen de authentieke eet- en drinktradities uit Latijns-Amerika naar Nederland halen. Bij Salmuera liepen we voorop met mezcal, bij Roses doen we dat met het Peruaanse druivendistillaat pisco.”

Toegankelijke manier 
De cocktailkaart werd ontwikkeld door de 2 broers en bartender Julian Bayuni. Hij bestaat uit de secties Aperitivo’s, P&T’s (pisco-tonics), Pisco Sours, Chilcano’s (pisco’s met gingerale) en Clasico’s (met onder andere een pisco negroni, pisco-punch en de Mi Nigrita). Bayuni: “We werken veel met macerado, pisco geïnfuseerd met kruiden, basten en fruit, die vooral bij de P&T’s en punches de smaak bepaalt."

Infusies
" De P&T’s hebben bovendien smaakprofielen die doen denken aan populaire ginmerken in G&T’s. Dit komt door de infusies van bijvoorbeeld jeneverbes, vanille en bloemige of Aziatische kruiden. Samengevat willen we gasten op een toegankelijke manier pisco laten verkennen zonder opdringerig te zijn.”

Argentijnse drinkcultuur
Daarnaast willen ze gasten laten snuffelen aan de Argentijnse drinkcultuur. Vincent Uzcudun: “Denk bijvoorbeeld aan de aperitivo-stijl uit Buenos Aires. Zodoende schenken we onder andere vermoutcocktails en spritzers - aan tafel bereid mét sodasifon - en de daar razend populaire mix Fernet Branca met cola.”

Exclusieve rums 
Verder heeft de cocktailbar op de eerste verdieping een rumlounge. Hier worden bijzondere, exclusieve en gerijpte rums geschonken. Bayuni: “Puur, op handgeslepen ijsblokken of in meer klassieke stirred cocktails. We willen de veelzijdigheid van rum laten zien. Daarnaast bieden we mooie pairings met chocolade en in de sigarenlounge geslaagde combinaties met sigaren.”

Roses-Amsterdam.nl

Artikel delen