Xandrion breidt uit met wijnportfolio van LFE

Tags: wijn

Xandrion breidt uit met wijnportfolio van LFE

Inkoopnetwerk Xandrion en LFE zijn een samenwerking met elkaar aangegaan. Vanaf nu profiteren Xandrion deelnemers van unieke inkoopcondities op het complete wijnportfolio van LFE. LFE heeft ruim 50 jaar ervaring in de internationale wijnwereld en helpt haar klanten om een maximaal rendement te halen uit hun wijnassortiment.

Uitgebreid wijnportfolio

xandrion wijnportfolio LFE wijnenWijn is emotie, passie en beleving. Maar van wijn een succes maken in de Nederlandse markt, dat is gewoon keihard werken. Het assortiment van LFE omvat meer dan 2.000 verschillende wijnen, van een lekkere soepele borrelwijn voor op het terras tot aan complexe gastronomische wijnen uit alle belangrijke wijnlanden van de wereld.

“Met een wereldwijd netwerk van wijnproducenten, een feilloze logistieke infrastructuur en diepgaande marktkennis als basis, brengen wij leven in de wijnkaart! Samen met de klant zoeken we naar creatieve manieren om hun gasten te verleiden, verrassen en activeren.” Aldus LFE.

LFE onderdeel van grootste wijnbedrijf in Europa

LFE B.V. is een Nederlands bedrijf, onderdeel van het Franse familiebedrijf Castel, het grootste wijnbedrijf van Europa en het derde grootste wijnbedrijf ter wereld. Het bedrijf is opgericht in 1949 met als bakermat Bordeaux en bezit 20 eigen Châteaux en meer dan 1.000 hectare eigen wijngaarden.

LFE is actief in alle wijnfacetten van de Nederlandse markt, van supermarkten, groothandels en wijnspeciaalzaken tot horeca, catering en foodservice bedrijven.

Grand Crus van Castel

Tevens heeft LFE toegang tot de indrukwekkende ‘Grand Cru kelder’ van moederbedrijf Castel, die één van de grootste Grands Crus Classés voorraden kent van de wereld. Samen winnen in wijn, dat is wat LFE drijft.

Mathijs Cottaar, Business Unit Manager Out of Home bij LFE: “Onze aanpak is gestoeld op drie pijlers. Ten eerste biedt LFE altijd de allerbeste prijs/kwaliteit wijn aan. Daarnaast kan LFE op basis van diepgaande kennis van de markt, haar klanten en diens gasten de beste horeca-adviezen geven. Tot slot is het uiteindelijk ons team, dat met haar passie, energie en creativiteit het duurzame verschil maakt! Wij zijn er trots op dat Xandrion daarom ons heeft gekozen als haar wijnpartner voor de komende jaren!”

Inkoopnetwerk Xandrion

Xandrion is een inkoopnetwerk dat 23 jaar geleden is opgezet door een groep recreatieondernemers. De gezamenlijke gedachte was en is nog steeds dat ondernemers door kennis, informatie en inkoopvolume met elkaar te delen slimmer en scherper kunnen inkopen.

Inmiddels bestaat het inkoopnetwerk uit meer dan 1.100 aangesloten bedrijven in de recreatie- (campings, bungalowparken, groepsaccommodaties), horeca- (hotels, restaurants, catering) en sportbranche (golfbanen, bowlingbanen, kartcentra).

Deze deelnemers bundelen hun inkoopvolumes bij ruim 70 leveranciers actief in verschillende branches zoals groothandel, energie, afvalinzameling, verzekeringen, hygiëne en schoonmaak.

Xandrion onderdeel van Compass Group Nederland

Sinds juni 2016 is Xandrion onderdeel van Compass Group Nederland. Rutger van Londen, Xandrion: “Wij zijn ontzettend trots op de samenwerking met dit prachtige wijnbedrijf, hiermee ondersteunen we onze deelnemers bij hun keuze voor kwaliteitswijnen, ontzettend belangrijk binnen de hospitalitybranche waarin zij zich bevinden”.

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!

Artikel delen