Saskia Smeenk van Restaurant Daalder* in Amsterdam is tijdens de finale van de eerste editie van de Prix Joseph Perrier – Champagne Sommelier 2025 uitgeroepen tot winnaar. De finale vond plaats op 12 mei in De L’Europe Amsterdam.
Smeenk wist met haar kennis, presentatie en technische vaardigheden de jury te overtuigen en mag zich daarmee Champagne Sommelier van het Jaar 2025 noemen. De tweede en derde prijs gingen naar Jeffrey van der Beek (Restaurant Merlet*, Schoorl) en Jisca Wiersema (Restaurant De Kromme Dissel*, Heelsum).
De wedstrijd is een initiatief van importeur Brouzje en het champagnehuis Joseph Perrier, en werd in het leven geroepen om aandacht te vestigen op het vakmanschap van sommeliers en hun kennis van champagne. Het thema van deze editie was ‘Effervescence – de magie van belletjes en bruis’.
De jury beoordeelde de finalisten op presentatie, thematische kennis en praktische vaardigheden in het werken met champagne. De jury bestond uit Frank Jacobs (wijnjournalist), Anja Vondenhoff (Champagne Ambassadeur, Weinakademiker) en Heleen Boom (sommelier - eigenaar Restaurant Bouwkunde en voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers).
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Als hoofdprijs ontvangt de winnaar onder meer een officiële titel, een wisseltrofee, een oorkonde, de cuvée Joséphine van Joseph Perrier, een overnachting in de Champagnestreek, een keldertour met proeverij en een diner voor twee.