Scheldebrouwerij: foodpairing en biercockails

Scheldebrouwerij: foodpairing en biercockails

De Scheldebrouwerij met roots in Bergen op Zoom en een brouwerij in Antwerpen is bekend om bieren met bijzondere namen, zoals Zeezuiper, Lamme Goedzak, Dulle Griet, Strandgaper en Oesterstout. De bieren zijn ook geschikt om te pairen met food én kunnen worden verwerkt in biercocktails.

 

Het verhaal van De Scheldebrouwerij begon ruim een kwart eeuw geleden, onder de rook van het bourgondische Bergen op Zoom. Daar, in de kleine hobbyketels van brouwmeester Peter van den Eijnden, kwamen de eerste speciaalbieren tot leven. In het jubileumjaar 2019 wonnen de bieren op diverse, internationale platforms: maar liefst acht keer eremetaal voor zes verschillende bieren. Zo werd Strandgaper in Brussel uitgeroepen tot beste golden ale wereldwijd en behaalden zes bieren een medaille op de prestigieuze World Beer Awards. 

Bierpairing

"In onze missie om het betere bier te matchen met het betere eten hebben wij Karl van Malderen van BAPAS gevraagd om al onze bieren te analyseren en te voorzien van zogeheten beerpairing fiches. Deze fiches zijn bedoeld als tools voor de chef en thuiskok om de ultieme smaakbeleving aan tafel te serveren aan gast. De fiches geven inzicht in het smaakprofiel van het bier en bieden handvatten voor mogelijke spijscombinaties. Door middel van deze analyses hopen wij een ieder nog meer te kunnen bedienen van inspiraties en combinaties."

Biercocktails

"Bieren lenen zich perfect als basis voor een feestelijke cocktail. Zogenoemde beertails bruisen je smaakvol tegemoet en toveren binnen twee seconden een glimlach op ieder gezicht, terras en achterdek. Onze Ginnegapper is bij uitstek a crafty beer for a nice tail. Door de kruisbestuiving met de uitgesproken CATZ dry gin, waarin de citrusvrucht bergamot de boventoon voert, staat alles direct op scherp. Het toevoegen van slechts enkele extra smaak-, zicht- en geurcomponenten doen het glas tot grote hoogte stijgen. Speciaal voor onze Ginnegapper ontwikkelden wij drie goedlachse beertails, maar experimenteer vooral ook zelf met dit frivole gerstenat."

Artikel delen