advertorial

Supersnelle frozen smoothies veroveren de horeca

Solkys - Frozen Smoothie - Header

Supersnelle frozen smoothies veroveren de horeca

Liever geen gedoe met blenders en tóch een gezonde, eersteklas smoothie serveren? Dankzij de machine van Solkys® Frozen Smoothies maakt iedereen binnen 10 seconden een ijskoude, gezonde frozen smoothie in twee smaken: mango-passievrucht en aardbei-kers, eventueel met extra toppings van kokos, kiwi en aardbei. “Bij veel zaken staat-ie ook als dessert of frozen cocktail op de kaart."

Smoothies zijn een geliefd item onder horecagasten. Toch durven ondernemers het vaak niet aan om ze op de kaart te zetten, ziet Jesper Geursen van Scanwic (horecaleverancier van onder andere ijskoffies, ice-tea infusions en bijbehorende apparatuur): “Ze vinden het meestal een te bewerkelijk product."

"Geen punt tijdens de daluren, maar als je zaak vol zit, dan kost het te veel bereidingstijd. Kant-en-klare smoothies zijn natuurlijk een alternatief, maar veel zaken in het midden- en hogere segment willen echt een kwaliteitsproduct.” In dat gat sprong Scanwic met Solkys® Frozen Smoothies: topkwaliteit bevroren smoothies, gemaakt van 100% fruit.

Ontdek Solkys® Frozen Smoothies op de Horecava

De verfrissende smoothies van Solkys® kenmerken zich door hoge kwaliteit in combinatie met een minimale bereidingstijd. Serveer binnen enkele seconden 100% fruit smoothie op een unieke wijze. 

Ontdek het product op stand 08.215 tijdens de Horecava van maandag 8 januari t/m donderdag 11 januari 2024.

200 smoothies per dag

Het product is volledig door het Zeeuwse familiebedrijf Scanwic ontwikkeld en werd in 2021 geïntroduceerd. Dankzij de innovatie kunnen horecamedewerkers binnen 10 seconden een frozen smoothie maken, vertelt Geursen:

“Wij leveren de machine en de fruitpuree in 1-liter verpakkingen aan. Op locatie wordt de puree in bijgeleverde maatbeker gemengd met dezelfde hoeveelheid water. Daarna koelt de machine de smoothie tot -10 graden. De maximumcapaciteit van de machine is 10 liter; circa 40 glazen. In totaal kan-ie zo’n tweehonderd glazen per dag leveren. Ideaal dus voor drukke zomerdagen.”

Een week houdbaar

Ook als de frozen smoothies wat minder hard gaan, is er nog geen man overboord: het product blijft in de machine een week houdbaar. En hoe zit het met het energieverbruik? “De bokaal waar de frozen smoothie inzit, is geïsoleerd. Daardoor kan de machine gewoon aangesloten worden op 230 volt; er is dus geen krachtstroom nodig. Ook watertoevoer en afvoer zijn niet nodig, dus hij kan makkelijk geplaatst worden. En indien gewenst halen wij de machine in het laagseizoen op.”

Na de smaak mango-passievrucht, is recent de variant aardbei-kers op de markt gebracht. Geursen: “Met twee machines - en dus twee smaakvarianten - kunnen ondernemers een derde smaak aanbieden, namelijk een combi van beide in laagjes. En ze kunnen variëren met drie verschillende toppings: kokos, kiwi en aardbei.

Frozen cocktails

Meerdere topterrassen en grote wellnesslocaties serveren de Solkys® Frozen Smoothies inmiddels. En de opties reiken verder dan alleen smoothies. Geursen: “Bij veel zaken staat-ie ook als dessert of frozen cocktail op de kaart. De mango-passievruchten variant gaat bijvoorbeeld heel goed samen met rum. Garnering erbij en binnen no-time is je exotische cocktail klaar. Perfect voor een bomvol terras!”

Solkys - Frozen Smoothie - ADV 1 Solkys - Frozen Smoothie - ADV
Artikel delen