Stemmen voor Bierista Bier Top 100 geopend

Bierista Bier top 100
Tags: bier

Stemmen voor Bierista Bier Top 100 geopend

Wat is het beste bier van 2023? Dat is de grote vraag bij de Bierista Bier Top 100. De lijst der lijsten voor de echte bierliefhebbers wordt bekend gemaakt op vrijdag 22 december om 14.00 uur. Iedereen kan stemmen vanaf donderdag 30 november. De Top 100 is een initiatief van Bierista.nl, de grootste online biercommunity van Nederland.

De Bierista Bier Top 100 begint inmiddels een aardige biertraditie te worden, aldus Theo van Leest van Bierista. “Voor het vierde achtereenvolgende jaar vragen wij alle bierliefhebbers een stem uit te brengen op het lekkerste bier dat ze in 2023 hebben gedronken. Op de site van Bierista kan iedereen gratis zijn of haar top 10 invullen. Aan de hand van al die lijstjes wordt de Top 100 bepaald, die wij op vrijdag 22 december bekend gaan maken.”

Hertog Jan Grand Prestige

De titel van het beste bier van Nederland ging de afgelopen jaren naar Hertog Jan Grand Prestige. Theo van Leest: “Bij de voorgaande edities stond dit bier steevast bovenaan. Het kroonjuweel van Hertog Jan, zoals ze het bier bij de brouwerij in Arcen zelf noemen, won vorig jaar met een straatlengte voorsprong op de nummer 2 - Tripel Karmeliet. Westvleteren 12, het beste trappistenbier ter wereld, eindigde op de derde plek.”

Welke bieren dit jaar hoge ogen gaan scoren durft Van Leest niet te voorspellen. “Dat laat ik graag aan de bierliefhebbers en de communityleden van Bierista. Iedere liefhebber kan zijn of haar stem laten horen. Het aantal uitgebrachte stemmen is ieder jaar gestegen en ook dit jaar verwachten we weer dat duizenden bierdrinkers hun stem gaan uitbrengen.”

Bierista Bier Top 100 - social

Bekendmaking

Stemmen op de Bier Top 100 doe je op Bierista.nl. Op de website kies jij de tien lekkerste bieren die je tot dusver dit jaar hebt gedronken. Iedere nummer 1 krijgt 10 punten, de nummer 2 9 punten, enzovoorts. De stembussen sluiten op donderdag 21 december om 17.00 uur. Dan wordt de definitieve lijst opgemaakt, die op vrijdag 22 december om 14.00 uur bekend wordt gemaakt. “Hoe we dat doen, laten we nog even in het midden. Maar het wordt weer een feestelijke happening.”

Op de website van Bierista.nl vind je de complete Top 100 over 2022. Bierista start op 2 januari 2024 met de verkiezing van de Top 25 Alcoholvrije bier.

 

 

Artikel delen