advertorial

advertorial
promotioneel
Voor sterrenchef François Geurds is een glas champagne het sprankelende startpunt van een avond uiteten. Bij zijn FG Restaurant** in Rotterdam staan er zo’n 200 soorten champagne op de kaart, en meer dan 2.000 wijnen. “Als je op tweesterrenniveau gaat eten, moet het lekker uitbundig zijn.”
Chef en ondernemer François Geurds is eigenaar van FG Restaurant** en Franky’s Grill (voorheen FG Food Labs*) in Rotterdam. Hij gaf zijn Michelinster van FG Food Labs terug om de zaak om te bouwen tot een toegankelijk grillrestaurant. “Beide restaurants liggen naast elkaar en kwamen in elkaars vaarwater terecht”, zegt Geurds. “Het was een grote beslissing, maar je moet met de tijd mee, luisteren naar je gasten en dat heb ik gedaan. Mensen maken bewuster een keuze om ergens te gaan eten, ze hebben een ander uitgavepatroon en daar moet je als ondernemer op inspelen. We bereiken nu een breder publiek en er is zelfs sprake van kruisbestuiving.”
*De tekst gaat verder onder de foto's
Hij vertelt dat gasten de ene dag bij Franky’s Grill komen; een laagdrempelig grillrestaurant, een soort huiskamer met harde muziek en social food. Maar let op, zegt hij: het niveau is hoog! “Alles is hier met de hand gemaakt, van de friandises en brood tot de desserts.” De andere keer gaan ze naar FG Restaurant**, waar ze worden verwend met de meest exclusieve gerechten en dranken.
Hij realiseert zich dat gasten niet iedere dag bij FG Restaurant** kunnen eten, ‘dan loop je helemaal leeg’, maar als je gaat moet het speciaal zijn, zegt hij. “En daar zorgen wij voor. Met onze menu’s en bijpassende dranken. Gasten kunnen kiezen uit 200 soorten champagne - we hebben een van de grootste champagnekaarten van Nederland - en uit ruim 2.000 wijnen. Als je op tweesterrenniveau gaat eten moet het uitbundig en exclusief zijn.” En daar mag volgens Geurds een mooi glas champagne niet bij ontbreken. “Dat is het sprankelende begin van een avond. Neem bijvoorbeeld de Champagne Jacquart; een lekkere sophisticated champagne. Je moet je partner verwennen, zo’n avond bij ons moet echt een feestje zijn.”
*De tekst gaat verder onder het groene kader
Champagne Jacquart is een succesvol wijnhuis door haar hoge kwaliteitsstandaard. Dit is ook de reden dat dit merk vooral in de betere horeca een prominente plaats inneemt op de wijnkaart. Champagne Jacquart is in 1962 opgericht door een kleine groep wijnboeren die gezamenlijk een nieuw merk wilden lanceren om zo minder afhankelijk zijn van de grote handelshuizen. Inmiddels is Jacquart zelf uitgegroeid tot een van de grotere bedrijven in de regio Reims. De distributie verloopt in Nederland via Delta Wines.
Klik op de button voor meer informatie over Delta Wines en Champagne Jacquart
Hoe hij tot de keuze voor champagnes en wijn komt? Hij lacht: “Proeven, proeven, proeven! Wat is lekker? Want daar draait het om. En proeven welke wijnen goed bij de gerechten passen. Dat is de kern van het verhaal. Dat hebben we de afgelopen vijftien jaar gedaan en zo bouw je steeds verder de collectie uit.”
Hoe kijkt hij terug op de afgelopen periode met alle veranderingen? “Het heeft goed uitgepakt, beide zaken profiteren van de gemaakte keuzes. Het zijn twee verschillende werelden, waarbinnen ik me de hele week begeef. Heerlijk, ik vind de afwisseling fantastisch.”