advertorial

The Amsterdam Coffee Festival 2024 zet in op duurzaamheid met WeCup

WeCup The Amsterdam Coffee Festival

The Amsterdam Coffee Festival 2024 zet in op duurzaamheid met WeCup

Van donderdag 4 t/m zaterdag 6 april vindt The Amsterdam Coffee Festival 2024 plaats in de Westergas in Amsterdam. Duurzaamheid speelt tijdens deze nieuwste editie een belangrijke rol. Zo wordt The Amsterdam Coffee Festival 2024 dankzij de introductie van WeCup, 100% recyclebare en herbruikbare koffiebekers, het allereerste koffiefestival in de Benelux dat geen gebruikmaakt van single-use-wegwerpbekers.

Ontvang gratis toegangskaarten voor The Amsterdam Coffee Festival

Het driedaagse evenement van donderdag 4 t/m zaterdag 6 april draait om alles wat met koffie te maken heeft en biedt koffieliefhebbers, professionals en horecaondernemers de kans om de nieuwste producten en innovaties van koffie-industrie te ontdekken. 

Registreer je via de onderstaande button en ontvang gratis toegangskaarten voor The Amsterdam Coffee Festival 2024.

Registreer hier voor gratis tickets!

Duurzame koffiecups

De papierindustrie stoot bijna drie keer zoveel CO2 (7%) uit als de luchtvaart (2,5%). Minder milieuvriendelijk dan je zo op het eerste oog zou zeggen. Daarom gaat The Amsterdam Coffee Festival dit jaar een samenwerking aan met WeCup. WeCup ontwikkelt een re-use alternatief dat het aantal wegwerpbekers flink vermindert en heeft als doel deze te vervangen. Eén WeCup vervangt ongeveer 1000 wegwerpbekers en is daarnaast ook nog eens 100% recyclebaar.

WeCup op het festival

Bezoekers van The Amsterdam Coffee Festival krijgen, in ruil voor één euro aan borg, een herbruikbare koffiebeker van WeCup die ze kunnen gebruiken tijdens het festival. Tijdens het festival zijn er verschillende verzamelpunten waar bezoekers hun gebruikte koffiebeker kunnen achterlaten, zodat ze bij het volgende kopje koffie een schone krijgen. Aan het einde van het festival kunnen bezoekers de koffiebeker meenemen naar huis, of inleveren bij een WeCup-partnercafé en hun borg terugkrijgen.

'Eén WeCup vervangt zo'n 1000 koffiebekers'

"De samenwerking met The Amsterdam Coffee Festival is niet alleen leuk, maar ook van onschatbare waarde voor WeCup", vertelt Jody Koenders, oprichter van WeCup. "Het markeert een belangrijke stap in de richting van circulariteit binnen de koffie-industrie. Koffie is een geweldig product, maar helaas niet altijd even duurzaam. Door het gebruik van herbruikbare bekers kunnen we een enorme hoeveelheid single-use-wegwerpbekers vermijden en daarmee aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van afval."

WeCup_The Amsterdam Coffee Festival_2
WeCups

Afscheid nemen van disposables

Het is van cruciaal belang dat zowel The Amsterdam Coffee Festival als de horeca-industrie als geheel deze stap zet en afscheid neemt van disposables om verschillende redenen:

  • Duurzaamheid: Wegwerpbekers en andere disposables dragen bij aan de enorme hoeveelheid afval die jaarlijks wordt geproduceerd. Door over te stappen op herbruikbare alternatieven zoals WeCup kunnen we de impact op het milieu drastisch verminderen en bijdragen aan een schonere en duurzamere planeet.
  • Milieubescherming: Het gebruik van disposables heeft een verwoestend effect op het milieu, met name op ecosystemen en biodiversiteit. Door te kiezen voor herbruikbare bekers vermijden we de negatieve gevolgen van wegwerpplastic, zoals vervuiling van oceanen en schade aan dieren in het wild.
  • Kostenbesparing: Het gebruik van herbruikbare bekers is kostenbesparend voor zowel The Amsterdam Coffee Festival als de horeca.
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen: Door de overstap te maken naar herbruikbare bekers tonen The Amsterdam Coffee Festival en de horeca hun betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit kan leiden tot een verbeterde reputatie, meer loyaliteit van klanten en een positieve impact op het imago van het merk.

Partner worden van WeCup

Sluit je nu aan als horecaondernemer bij WeCup, word partner en ontdek de voordelen die het systeem biedt.

Meer over WeCup

WeCup_The Amsterdam Coffee Festival_3 Entree_Header foto (926 x 519 px) - 2024-02-26T100215.870
Artikel delen