Tweede editie The Hague Cocktail Week 2020!

Tweede editie The Hague Cocktail Week 2020!

De tweede editie van The Hague Cocktail Week keert terug naar de kosmopolitische stad van vrede en recht van 2 tot en met 11 oktober 2020. Met 24 premium bars en restaurants, is het evenement een viering van de dynamische cocktailscene die zich de afgelopen jaren Den Haag heeft ontwikkeld.

The Hague Cocktail Week uitgesteld van mei naar oktober

Oorspronkelijk gepland voor mei 2020, werd het evenement uitgesteld tijdens de lockdown, maar is nu opnieuw gemixt en geladen om het herstel van de bar-industrie te ondersteunen en geweldige drankjes aan de bezoekers te presenteren. Elke locatie biedt ten minste drie promo-cocktails voor slechts €8 per stuk tijdens The Hague Cocktail Week.

“We zien veel liefde en passie voor cocktails in Den Haag”, zegt Helena Henneveld van het wereldwijde drankmerk Diageo. “De bars en restaurants in de stad laten een enorme variëteit aan cocktails zien gemaakt met verschillende soorten sterke drank. Er zal voor ieder wat wils zijn”.

Cocktail cultuur in de schijnwerpersthe hague cocktail week the court

"Cocktailweek zet de cocktail cultuur in Den Haag in de schijnwerpers", aldus Francesco Murgia van The Court. “Dankzij de steun van de sponsors en de deelname van zoveel geweldige bars, kun je verfijnde cocktails proeven voor een vriendelijke prijs. Het is perfect voor zowel niet-ingewijde als doorgewinterde cocktaildrinkers. Na de problemen van dit jaar introduceert de cocktailweek opnieuw plezier en gezelligheid in de barscène”.

Proeverijen, masterclasses en evenementen

Naast de cocktailpromoties zijn er proeverijen, masterclasses en evenementen, waaronder Chivas Regal ‘The Blend’ in de Gold Bar, waar je je eigen Scotch whisky kunt maken om mee naar huis te nemen; de Brighton Gin Martini Night bij Bricks met 57% sterke gin ( navy strength), gemaakt aan de zuidkust van Engeland. Ter ere van het 200-jarig jubileum van Johnny Walker whisky zal er een highball masterclass plaatsvinden bij The Five Points.

De Haagse Cocktailweek is een geweldige promotie! Tijdens deze week zijn er diverse evenementen”, aldus Caco Mosan van Bricks. "In de ene bar leer je over de kunst van het distilleren, terwijl je in de andere alles te weten komt over het erfgoed van iconische likeurmerken".

Nederlandse debuut voor drankmerkenden haag cocktail week the gyros club

Een aantal deelnemende drankmerken maakt tijdens de cocktailweek hun Nederlandse debuut.

"We zien The Hague Cocktail Week als het perfecte lanceringsplatform om onze nieuwe Nàdar Gin en wodka op de Nederlandse markt te introduceren", zei Ian Stirling van de Arbikie distilleerderij in Schotland. "Dit zijn de eerste merken met een negatieve CO2-uitstoot ter wereld en we denken dat zowel barkeepers als consumenten van de smaak zullen genieten en de ethische houding zullen waarderen”.

The Hague Cocktail Week wordt gesponsord door de wereldwijde drankmerken Bacardi en Diageo ‘Worldclass’ naast de premiummixers van Royal Bliss, Seedlip alcoholvrije drank en Van Kleef - de oudste en actieve distilleerderij van de stad.

Den Haag 'the place to be' tijdens de Haagse Cocktailweek

"De Haagse Cocktailweek is een unieke manier om de horeca van Den Haag te promoten door middel van alle pareltjes die te vinden zijn in de cocktailscene van de stad", zegt Jerry Johansson van Kaai 13. "In oktober is Den Haag absoluut ‘the place to be''.

Meer informatie over de deelnemende locaties, dranken en evenementen van The Hague Cocktail Week.

the hague cocktail week ruben laan

Artikel delen