Topbarman Jean Trinh wint Altos Bartenders’ Bartender Award

Entree Header - Jean Trinh wint Altos Bartenders' Bartender Award

Topbarman Jean Trinh wint Altos Bartenders’ Bartender Award

The World’s 50 Best Bars kondigde gisteren aan dat de Altos Bartenders’ Bartender Award naar topbarman Jean Trinh gaat. “Hij heeft een inventieve benadering voor het maken van cocktails en een vooruitstrevende houding op het gebied van duurzaamheid.”

Vakgenoten die op de lijst van The World’s 50 Best Bars staan, bepalen welke barman de award krijgt. Hen werd gevraagd om een collega te noemen die grenzen verlegt en tegelijkertijd een uitstekende barman is. Hieruit kwam Trinh naar voren. 

Over Jean Trinh

De Frans-Vietnamese Trinh is de oprichter van Alquímico: een veelgeprezen bar in Cartegna, Colombia. Hij groeide op in de restaurants van zijn ouders. Hierdoor weet hij als geen ander wat gastvrijheid inhoudt. In 2013 reisde hij naar Cartagena de Indias en nog geen zes maanden later opende hij hier zijn eerste pop-upbar. Binnen drie jaar vestigde hij in het historische centrum van Cartagena zijn bar Alquímicio in een herenhuis met drie (!) verdiepingen.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Entree_Jean Trinh Alquímico_1 Entree_Jean Trinh Alquímico_7

Meer dan 850 gasten per dag

In Alquímicio worden dagelijks meer dan 850 gasten bediend. De bar biedt drie unieke concepten: La Mansión, El Balcón en Terraza. Elk concept heeft een eigen cocktailmenu en dat allemaal onder één dak! Voor de producten zoekt Trinh het hele land door naar nieuwe nieuwe producenten en ambachtslieden. Op deze manier stelt hij duurzaamheid centraal bij elke beslissing die hij neemt.

Duurzaam producten telen

Trinh wil duurzaam en biologisch verse producten telen voor zijn grootschalige cocktailprogramma. Daarom investeerde hij in 2018 in een boerderij van 25 hectare op het platteland van Colombia. Tijdens de pandemie leidde Trinh zijn team #FromTheBarToTheFarm. Hij huisvestte zijn barmannen en hun gezinnen op het land. Ook werkte hij samen met lokale producenten en boeren om hen duurzame landbouwpraktijken aan te leren. Naast het verkopen van biologische producten, schonk hij ook voedselmanden aan de armen, bouwde een bijenstal en creëerde een educatieve ruimte voor de lokale boerengemeenschap.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Entree_Jean Trinh Alquímico_4
Entree_Jean Trinh Alquímico_5 Entree_Jean Trinh Alquímico_3


Anderen inspireren

Trinh: “Het is zo'n eer om door mensen uit mijn branche benoemd te worden tot Altos Bartenders' Bartender. Tijdens de pandemie moesten we opnieuw evalueren hoe we leefden en samenwerkten. Ik ben zo trots op de prestaties van mijn team in deze periode. Samen bouwden we een sterkere en duurzamere gemeenschap, waarvan ik hoop dat het anderen zal inspireren. Ik ben zo dankbaar dat ik deze erkenning van mijn collega's krijg na de achtbaan van de afgelopen jaren. Hopelijk mag ik iedereen in Alquímico verwelkomen om onze cocktails en ideeën voor de komende jaren te delen!”

Mark Sansom, Content Director voor The World's 50 Best Bars: "Trinh heeft een inventieve benadering voor het maken van cocktails en een vooruitstrevende houding op het gebied van duurzaamheid. Zijn toewijding aan zijn team en de gemeenschap is groot. Daarom zijn wij blij dat hij de award wint.”

Ook Best Bartender zijn?

Bartenders die ook een prijs willen winnen voor hun skills kunnen zich inschrijven voor Best Bartender 2022. De competitie vindt op 17 oktober plaats in SkyLounge Amsterdam. Deelnemers worden tijdens de voorronde in een afvalrace van vier rondes getest op hun kennis, snelheid, techniek, mixology, persoonlijkheid en gastvrijheid. Ga jij ervandoor met de eretitel? 

Schrijf je nu in voor Best Bartender 2022! 

Artikel delen