Vijf vragen aan Jeroen van Ditmarsch, Kompaan Beer Bar

Vijf vragen aan Jeroen van Ditmarsch, Kompaan Beer Bar

Jeroen van Ditmarsch en Jasper Langbroek zijn in 2010 gestart met Kompaan. In 2015 kwam daar de Kompaan Beer Bar in de Haagse Binckhaven bij. Wat je kan verwachten bij de Kompaan Beer Bar? Wij stelden Jeroen van Ditmarsch vijf vragen.

Tekst: Puck Kerkhoven

Waar komt de naam vandaan?

We zien onze gasten graag als vrienden. Zo zijn compagnon Jasper Langbroek en ik ook gestart in 2010, als vrienden. En dat zijn we nog steeds.”

Hoe zou je Kompaan Beer Bar omschrijven?

“Het is onze industriële thuishaven van waaruit we alles ondernemen. We brouwen hier onze Kompaan- craftbieren in het volle zicht van de gasten. Het brouwhuis zit recht tegenover de bierbar met twintig tapkranen, die tegen een wand van zeecontainers is gemonteerd.”

Wat zijn de hardlopers?

Onze bieren dekken inmiddels de hele range aan bierstijlen af. We komen geregeld met specials, er zit dus voldoende beweging in het assortiment. De Levensgenieter, onze NEIPA (New England IPA) is by far de grootste hardloper. Hij is met 4,5% heel toegankelijk en fris, heeft niet dat heftig hoppige van een Amerikaanse IPA. Een mooi instapbier voor mensen die de overstap willen maken van pils naar speciaalbier.”

En jullie spektakelbier?

“Running with Scissors! Dit is onze splinternieuwe Lobster Saison (6,1%), waaraan twintig verse kreeften tijdens het brouwen werden toegevoegd. We zijn ze zelf gaan halen in Zeeland; een unieke samenwerking met United Fish Auctions. Het resultaat: een droge saison, in balans, met een subtiele maar duidelijke kreeft/ schaaldiersmaak in de afdronk.
Afgevuld in een stoer rood blik met visnetstructuur. Een grote droom kwam hiermee in vervulling. Dit is echt een primeur, een compleet nieuwe bierstijl. Ik proefde ooit zoiets op een brouwbeurs in Rome, van een Amerikaanse brouwer uit dé Lobster-staat Maine, en ben het nooit meer vergeten.”

Waarmee pair je dit bier?

“Met schaaldieren of vis. Een gewone saison smaakt al fantastisch bij een plateau fruits de mer, laat staan deze. Het gaat ons als Beer Bar nog te ver om kreeften te serveren, wie weet in de toekomst. Maar we hebben een variant op surf & turf bedacht, die er perfect bij past. Burg & surf, een beefburger met grote garnalen.”

Op de hoogte blijven van tips, trends en nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Artikel delen