Ed Carper is Vinoloog van het Jaar 2020

Ed Carper is Vinoloog van het Jaar 2020

Ed Carper is winnaar van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar 2020. De tweede plaats was voor Arjen van Sluijs (de winnaar van 2019). En maar liefst drie vinologen behaalden de derde plaats: Juliette Zandbergen. Stefan Boer en Allessandro Matrone. De Verenigde Vinologen Nederland (VVN) en De Monnik Dranken organiseerden de wedstrijd. 

 

 

De beker en oorkonde (Lafite Laureaat) werden onlangs uitgereikt door VVN-voorzitter Cees van Casteren en uit handen van Robert Handjes van sponsor De Monnik Dranken werd het Lafite Laureaat uitgereikt. De bijbehorende prijs van De Monnik Drankenen Domaines Barons de Rothschild Lafite: Carper wordt met partner uitgenodigd voor een bezoek aan en lunch op Château Lafite Rothschild. Ook waren er prijzen voor de tweede en de derde plaats.

Blindproeven

De finale vond dit jaar plaats bij De Monnik Dranken in Oldenzaal. Dit jaar, door de huidige omstandigheden, in afgeslankte vorm, zonder introducées en andere genodigden, maar de dag was er niet minder geslaagd om. Na een nek-aan-nek race met de winnaar van vorig jaar, Arjen van Sluijs, bleek Ed Carper de nipte winnaar. De jury: "Ed Carper is een echte wijnprofessional die met zijn bedrijf Carper Vinum wijnopleidingen en wijnproeverijen in Zaandam verzorgt. Het doel is om je als vinoloog te testen in organoleptisch blindproeven van wijnen met feedback over de geproefde wijnen en aldus te leren." 

Wedstrijdcommissie en organisatie

De vragen werden opgesteld door de wedstrijdcommissie, die bestaat uit Van Casteren en Jan Vegter. 

 

Artikel delen