Waarom slush cocktails deze zomer gaan scoren op het terras

By Ami

Waarom slush cocktails deze zomer gaan scoren op het terras

Op het terras of bij de buitenbar mag de slush cocktail deze zomer niet ontbreken. Je kunt ze makkelijk zelf maken (let op de hoeveelheden voor de smaak vanwege het vele ijs!) en ijskoud tappen uit een slushmachine. Fris, leuk en lekker: een frozen cocktail zorgt hoe dan ook voor veel vrolijke gezichten op het terras.

Tekst: Ingmar Voerman
Openingsfoto: Slush cocktail van BY AMI in Rotterdam

Frozen cocktails

Als er iets gaat ontploffen, dan zijn het wel de frozen cocktails uit de slushmachine. Cocktails ijskoud getapt uit een vrolijk ronddraaiende slushmachine zijn allereerst een eyecatcher op de bar en het zorgt ervoor dat je makkelijk en snel cocktails kunt serveren. Slush cocktails zijn superfris met een hoog fungehalte.

‘Slush cocktails zijn superfris met een hoog fungehalte’

Slush cocktails zijn (uiteraard) groot geworden in de Verenigde Staten, en dan met de frozen Margarita als vaandeldrager. Tex-Mex restaurantketens als Jimmy Buffet’s Margaritaville tappen zonder moeite een meter lang glas ijskoude Margarita voor je – kijk uit voor de daaropvolgende ‘brain freeze’!

Populaire varianten

Naast de Frozen Margarita zullen ook de Frozen Pornstar Martini, Espresso Martini’s, Daiquiri en Piña Colada uit de slushmachine veel geziene gasten worden op terras en strand.

Slush cocktail_Frozen margarita Slush cocktail_Mathieu Teisseire


Frosé Margarita van SuperLyan (links) en Sunshine Slushie van Mathieu Teisseire (rechts)

Ook voor de slush cocktail geldt: zelf maken is het lekkerst, maar lees je even in. Je zal misschien wat proefrondes moeten doen voor je de mix ‘on point’ hebt. Maar eerlijk is heerlijk: dan heb je heel het seizoen een eigen, steengoede cocktail! Tip: Je moet in ieder geval de cocktail intenser maken van smaak, door het ijs zal de cocktail haar kracht verliezen.

Cosmic Colada

Een inspirerende slush cocktail is de Cosmic Colada van Sins of Sal in Amsterdam. Cocktailtovenaar Martin Eisma bedacht een superlekkere blend van William George en Angostura 7 rum geïnfuseerd met kokos, cranberry cordial en tepache van ananas en paarse maïs. Een spannend en ijskoud huwelijk tussen twee guilty pleasures
Cosmic Colada
Cosmic Colada van Sins of Sal in Amsterdam (foto: Silja Summanen)
Artikel delen