Wijnbar Wiên in Weert: niet zomaar een wijnbar

Tags: wijn

Wijnbar Wiên in Weert: niet zomaar een wijnbar

In de zomer van 2021 opende wijnbar Wiên in Weert de deuren. Het is niet zomaar een wijnbar. In de wijnbar van Maurice Houben kan je namelijk voor veel meer terecht dan alleen een glas wijn. Bekijk de foto’s van het interieur van wijnbar Wiên onderaan dit bericht.

Foto’s: Thom Alblas

Wijnbar Wiên

Wijnbar Wiên in Weert

Maurice Houben opende afgelopen zomer wijnbar Wiên in Weert, op de plek waar voorheen brasserie De Corti zat. Houben: “Het is een kleine zaak van vijftig vierkante meter, met ook een winkel en terras. We schenken ongeveer twintig wijnen per glas en de kaart wisselt iedere acht weken. Ook staan er honderd verschillende flessen wijn op de kaart. Op de kleine kaart kom je luxe charcuterie en kaasplankjes tegen.”

Kluisjes te huur

Wie binnenkomt, treft meteen de enorme wijnkast en de bar/tafel van steen, van terrazzo uit Marokko. Twee echte eyecatchers. Opvallend is de verhuur van kluisjes van de wijnbar. Houben: “Hier betaal je 45 euro per maand voor, als abonnement. Iedere maand krijgen abonnees een mail dat hun kluis is gevuld. Ik stop er leuke verrassingen in, zoals champagne met nieuwjaar, de eerste rosé van het voorjaar of port met kaas. Het zijn telkens exclusieve dingen.”

Design: Horeca Fabriek
Meubilair: Satelliet
Interieur: De Pinmaekers

Artikel delen