Gastrovino La Liguria: horeca en winkel in 1

Tags: wijn

Gastrovino La Liguria: horeca en winkel in 1

Bij Gastrovino La Liguria in Leidsenhage kan je op één locatie exclusieve internationale wijnen en Italiaanse delicatessen proeven, drinken én kopen.

In de eerste vestiging in Leidsenhage introduceert Gastrovino een ‘blurring’ concept waarbij horeca en retail feilloos in elkaar overlopen. Gastrovino La Liguria is een wijnbar én -winkel in één. Met een assortiment van maar liefst 600 wijnen van over de hele wereld is de kans op het vinden van de perfecte wijn dan ook verzekerd. En naast het proeven van wijnen in de wijnbar worden gasten ook nog eens verwend met ambachtelijke Italiaanse delicatessen.

Groot assortiment van wereldse wijnen en delicatessen

Bij Gastrovino La Liguria genieten gasten op één plek van zowel luxe als toegankelijke wijnen, een uitgebreide wijnproeverij én delicatessen. Medeoprichter Damiano Piacenza vertelt: “We hebben prachtige wijnen van over de hele wereld op de kaart staan. Maar er is een speciale connectie met wijnen van Italiaanse bodem. Niet alleen omdat mijn roots in dit Zuid-Europese land liggen, maar vooral omdat Italië rijk is aan meer dan duizend druivensoorten die aan de basis liggen van de beste wijnen.” Samen met de selectie van luxe delicatessen – waaronder zalm, truffel en kaviaar – van tientallen verschillende landen en de traditionele Italiaanse producten die rechtstreeks uit Italië worden geïmporteerd, staat de gast een volledige smaakbeleving te wachten. Piacenza vult aan: “Onze wijnen en delicatessen kun je zowel nuttigen in ons horecagedeelte, als kopen voor thuis. Wij geloven namelijk dat horeca en retail elkaar alleen maar kan versterken en bieden de gast op deze manier een totaal plaatje aan!”.

Walhalla voor wijnliefhebbers

In het Gastrovino La Liguria worden gasten niet alleen geïnspireerd door de smaakbeleving, maar ook door het sfeervolle interieur – ontworpen door Ann Piacenza - en de energieke ambiance van de zaak. De pure houten wijnstellingen, aardse kleurtinten, het nostalgische servies (die men overigens ook kan kopen voor thuis) en de klassieke Italiaanse galerijvloer geven de horecagelegenheid een nostalgische en warme uitstraling. De eyecatcher in de zaak is verreweg de oogverblindende ‘Wine-closet’. Deze verlichte inloop-wijnkoeling van 20m2 pronkt aan de achterzijde van de zaak en nodigt uit om bij de zaak naar binnen te lopen. De inhoud van de ‘Wine-closet’ is minstens zo uitnodigend: de meest prestigieuze wijnen van over de hele wereld worden hier in een constante temperatuur van 16 graden bewaard. Wijnliefhebbers die in de winkel mooie wijnen hebben gekocht en deze niet willen sjouwen naar de auto, kunnen gebruik maken van een extra service: de Wine Drive Thru.

Artikel delen