Sasja Moonen wint Jeunes Sommeliers Comp.

Sasja Moonen wint Jeunes Sommeliers Comp.

De pas 21-jarige Sasja Moonen van Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand te Amsterdam, is winnaar geworden van de eerste Jeunes Sommeliers Competition 2021. Met de titel plaatst Moonen zich voor de internationale Jeunes Sommeliers Competition 2021 in het Franse Lyon, later dit jaar.

Nationale finale Jeunes Sommeliers Competition

Ondanks corona konden Nederlandse jonge sommeliers maandag 14 juni zichtbaarheid verwerven in de eerste Nederlandse nationale finale van de “Jeunes Sommeliers Competition”, georganiseerd door de Chaîne des Rôtisseurs. Het doel van deze wedstrijd is om de expertise van jonge wijnprofessionals te ontwikkelen met een speciale nadruk op servicevaardigheden. De winnaar van de Nederlandse finale vertegenwoordigt ons land tijdens de internationale finale in Lyon, Frankrijk.

Spannende finale ronde

jeunes sommeliers sasja moonen bridges

De nationale finale van de Nationale Jeunes Sommeliers Competitie werd gehouden in de tuin van Restaurant O&O (*) in Sint Willebrord. Sasja Moonen van Restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand, Amsterdam en Dennis Vincken van Château Neercanne in Maastricht namen het in een spannende finale tegen elkaar op.

Winnaar Sasja Moonen

Uiteindelijk heeft de pas 21-jarige Sasja Moonen de eerste prijs van de "Jeunes Sommeliers Competition" in de wacht gesleept. Die prijs bestaat uit: een opleidingsprogramma voor de internationale competitie op het niveau van de Court of Master Sommeliers en een vijfjarig lidmaatschap van de Nederlandse Chaîne des Rôtisseurs. Begin november zal hij in Lyon uitkomen voor Nederland!

De wedstrijd werd mogelijk gemaakt door sponsoren Restaurant O&O, wijnhandel La Bordelaise en wijnhuis Chamalija, Turkije.

Over Chaîne des Rôtisseurs

De internationale gastronomische organisatie “Chaîne des Rôtisseurs” organiseert zowel de Nederlandse als de internationale wedstrijd voor jonge sommeliers. La Chaîne organiseert maandelijks gastronomische evenementen in meer dan 80 landen op 5 continenten. Het heeft bijna 25.000 professionele en amateurleden.

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!

Artikel delen