Zó verrijkt Fort bij Asperen het borrelmoment

Fort bij Asperen

Zó verrijkt Fort bij Asperen het borrelmoment

Hoe verrijk je het borrelmoment? Bij Fort bij Asperen in Acquoy staat vaak de Tamarinde-likeur van Senior & Co op tafel, exclusief geproduceerd door het Curaçaose landhuis Chocolobo. De veelzijdige drank is soms onbekend, maar zeker niet onbemind. “Investeer in een kwalitatief product met een verhaal en verras je gasten”, aldus eigenaar Marc Satijn.

Vroeger was het een loods waar wapens lagen opgeslagen en legervoertuigen af en aan reden. Maar anno 2024 is er in de 19e eeuwse Genieloods bij Fort Asperen (onderdeel van De Nieuwe Hollandse Waterlinie) een bijzondere horecagelegenheid te vinden. Drie jaar geleden gestart door Marc Satijn, vanuit de ambitie om de kwaliteit omhoog te brengen.

“Vroeger konden de vele fietsers en wandelaars die hier dagelijks voorbijkomen louter terecht voor een simpel broodje kaas”, vertelt hij. “De panini is er nog altijd, maar bij ons kun je ook terecht voor een luxe lunch, koffie en appeltaart na een fietstocht of genieten van een luxe diner met oesters en champagne. Voor ieder moment hebben we wat wils.”

Likeuren van Senior & Co

  • Curaçao Triple Sec, verkrijgbaar in blauw en wit (blue and clear)
  • Tamarèin (tamarinde)

Exclusiviteit is essentieel

Bij een hoge kwaliteit horen ook samenwerkingen met exclusieve merken die producten leveren die niet overal verkrijgbaar zijn. Want, zo meent Satijn, “er zijn al zoveel horecaplekken waar je steeds hetzelfde krijgt. Bij ons krijg je een beleving waarbij alles klopt. Van de locatie, aankleding en de bediening tot de producten die we gebruiken.”

'Verras je gasten met iets dat ze niet per se kennen'

De Tamarinde-likeur van Senior & Co past daar volgens de uitbater perfect bij. “Dit is een uniek merk dat sinds 1896 exclusief wordt geproduceerd in het Curaçaose landhuis Chocolobo. Een likeur met een rijke geschiedenis dus, net als Fort Asperen.”

*De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Likeuren van Senior & Co_Fort bij Asperen

Smaakvolle cocktails en mooie flessen

De uitbater prijst niet alleen het unieke karakter van de likeur, maar ook de hoge kwaliteit en smaakbeleving. “Het is een heel pure én veelzijdige drank, die zich goed leent voor cocktails. Bijvoorbeeld een Tamarinde Mule. Verfrissend en net even wat anders, ideaal voor het terrasseizoen. Ook kun je deze likeur goed naast de koffie serveren. Het is leuk om mensen een digestief aan te kunnen bieden dat net even anders is. Zo maak je van het borrelmoment ook een uniek genietmoment.”

Nog een bonus van de Senior & Co-likeuren volgens Satijn: de look & feel. “Het zijn fantastisch mooi uitziende flessen. Ook hun Blue Curaçao en Rum Raisin-likeuren zien er schitterend uit en doen het goed bij de bar. De flessen dragen echt bij aan de beleving van de zaak.”

*De tekst gaat onder de afbeeldingen van Fort bij Asperen verder.

Likeuren van Senior & Co_Fort bij Asperen Likeuren van Senior & Co_Fort bij Asperen


Investeer in een kwalitatief product met een verhaal

Dat de Tamarinde-likeur bij veel mensen onbekend is, maakt het zeker niet onbemind, meent Satijn. “Kwestie van laten proeven. Want de smaak en de kwaliteit spreken doorgaans voor zich. En zeker ook: het verhaal erachter. Dat het een authentiek en exclusief Curaçaos drankje is en daar is geproduceerd. Zoiets spreekt veel mensen aan.

Dat zou ik andere ondernemers ook willen meegeven: verras je gasten met iets dat ze niet per se kennen. En investeer in een product met een verhaal dat een kwaliteitsstempel heeft. Het maakt dat men zich verwend voelt én enthousiast is om terug te komen.”

Likeuren van Senior & Co_Fort bij Asperen
Personeel van Fort bij Asperen met eigenaar Marc Satijn in het midden
Artikel delen