Jessie Marcelissen van Zout in Rijen: ‘We doen iets voor het dorp’

Jessie van Zout in Rijen

Jessie Marcelissen van Zout in Rijen: ‘We doen iets voor het dorp’

Met de nieuwe horecazaak Zout zorgen Jessie Marcelissen (27) en Rick Henskens (28) voor wat schwung in het Brabantse Rijen. Natuurlijk kun je er eten en drinken, maar het duo doet meer om de zaak aantrekkelijk te maken. De maandelijkse piano-bingo verkoopt altijd binnen een uur uit en het Frietkwartier is een schot in de roos. In gesprek met Marcelissen: “We willen de stadse allure naar het dorp halen.”

Tekst: Iris Kranenburg
Foto's: Imke van den Brand (portret en food), Vervoort (interieur)

Hippere zaak 

“Zout is vorig jaar na de zomer geopend. Het is de eerste wat hippere zaak in het dorp. We willen een stadse allure met dorpse gezelligheid combineren. Er komen vooral mensen uit Rijen maar ook uit omliggende dorpen, zoals Dongen en Gilze of uit wijken aan de rand van Tilburg, zoals de Reeshof. Op de menukaart van het restaurant vind je gerechten als smashburgers, loaded fries en gyoza, maar we hebben ook weleens kreeft op de kaart gehad. Verder ook cocktails met én zonder alcohol.” 

*Tekst gaat verder onder de foto.

Zout in Rijen

Piano-bingo en Frietkwartier 

"We willen wel ook iets anders dan anders doen. Toen wij naar The Pianoman in de Ahoy met Jeroen van der Boom waren geweest kwamen we op het idee om dit in het klein te doen in onze eigen zaak. Zo hebben we nu elke maand een event: piano-bingo. Je betaalt 12,50 euro en daarvoor krijg je een bingokaart en een drankje. Binnen een uur is het altijd uitverkocht – echt bizar - en we trekken er veel jongeren mee. Iedereen wil erbij zijn. In het restaurant hebben we ook het Frietkwartier gebouwd: een mooie snackbar voor afhalen en bezorgen en natuurlijk maken we hier de verse friet voor het restaurant. 

Familie in de horeca 

“Ik ben opgegroeid met horeca. Mijn ouders hebben drie horecazaken: lunchroom Smaak met een locatie in Rijen en Tilburg, en een sporthal met sportcafé in Gilze. Ik kwam daar al als klein meisje. Na mijn opleidingen, waaronder een MBO-horecaopleiding aan De Rooi Pannen, ben ik bij m’n ouders in de zaken gaan werken.” 

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Gerecht Interieur


Droom in de horeca 

“Toen we zagen dat er tegenover Smaak in Rijen een nieuw appartementencomplex werd gebouwd met ook plek voor horeca zeiden we tegen elkaar dat we dit niet moesten laten lopen. Ik wilde heel graag iets opzetten, maar niet alleen.  Met de steun van onze familie konden mijn vriend Rick en ik doorpakken en onze droom in de horeca werkelijkheid maken. Om dat te kunnen doen stopte Rick met zijn baan bij de Bonheur Horeca Groep in Tilburg.”  

Bewijsdrang 

“Ik heb altijd al zelf willen ondernemen. Ondanks dat je continu bezig bent met werk, trekt de vrijheid me aan. Je bepaalt alles zelf. Misschien is het ook een stukje bewijsdrang. Ik had in de zaken van mijn ouders kunnen blijven werken of wellicht later kunnen overnemen, maar die gedachte vind ik te makkelijk. Ik wil graag laten zien dat ik het ook zelf kan. Wel maken we gezamenlijke afspraken met leveranciers. Hoe groter je gaat, hoe makkelijker het wordt.” 

*Tekst gaat verder onder de foto.

Terras

Meer zaken 

“Het Wilhelminaplein wordt gerenoveerd en is straks het nieuwe dorpsplein. We zouden dan graag gezamenlijk met andere horecazaken aan het plein meerdere events per jaar willen organiseren. Zo kunnen we echt wat doen voor het dorp. Rick en ik hebben zeker de ambitie om meer zaken te openen.” 

Gerecht Menu
Interieur
Artikel delen