FLUÈRE ‘Spirito non Alcolico’
Advertorial

FLUÈRE ‘Spirito non Alcolico’

FLUÈRE ‘Spirito non Alcolico’ breidt zijn aanbod uit met twee nieuwe, luxueuze non-alcoholische spirits.

Na FLUÈRE Original in 2017 lanceert het merk de smaken FLUÈRE Spiced Cane Dark Roast en FLUÈRE Raspberry. De alcoholvrije spirits bevatten een complexe, gebalanceerde mix van extracten en apart gedistilleerde botanicals. FLUÈRE is nu te koop bij Gall & Gall en onafhankelijke (online) slijters tegen de adviesprijs van €22,99 voor 0.7L.

FLUÈRE

FLUÈRE betekent ‘flow’ in het Latijn en symboliseert de golvende dynamiek van het leven en de spirits zelf. Het merk staat voor bewust en mindful genieten, zonder compromis aan de smaak. FLUÈRE vloeit voort op de groeiende trend van alcoholvrije en alcoholarme cocktails, die in 2020 alle records lijkt te breken en aftrapt met ‘Dry January’. De stijlvolle spirits zijn volwaardige alternatieven voor (thuis) bartenders, ontwikkeld met een pure focus op smaak. FLUÈRE-oprichter Léon Meijers: “De smaakbeleving van alcohol, zonder de alcohol.”

Botanicals

De geselecteerde botanicals worden apart van elkaar gedistilleerd via het innovatieve proces van hydro-stoomdistillatie, om alle smaken uit de pitten, zaden, schillen en bladen te halen. De etherische oliën van de gedistilleerde botanicals worden samen met natuurlijke extracten geblend en vormen de basis voor de drie varianten van FLUÈRE. De alcoholvrije alternatieven voor kruidige, fruitige of donkere spirits in longdrinks en cocktails.

Arrangement 

FLUÈRE Original werd gelanceerd in 2017 en is inmiddels verkrijgbaar in 28 landen wereldwijd. De drank bevat een floraal en verfrissend smaakprofiel met een blend van botanicals als jeneverbes uit de Himalaya, lavendel uit de Franse Provence, Mediterrane citroenzeste en koriander uit Casablanca. Gebalanceerd en complex, met een stevige bite in de afdronk.

De amberkleurige FLUÈRE Spiced Cane Dark Roast wordt gedistilleerd van pure melasse van Dominicaans suikerriet, met tonen van gebrande koffiebonen, toffee, tonkabonen en zoethout. Met een vol en rijk smaakprofiel van ‘dark spirits’ als bruine rum en bourbon vormt het een doorbraak in de wereld van alcoholvrije spirits. FLUÈRE Spiced Cane Dark Roast drink je in een klassieke en verleidelijke cocktail FLUÈRE OLD FASHIONED.

FLUÈRE Raspberry barst van frisse, lichtzoete smaken van gedistilleerde frambozen en botanicals. Soepel, zacht, complex en gebalanceerd; mix deze fruitige smaaksensatie met diepgang en tintelende afdronk met tonic of met sodawater in de frisse cocktail FLUÈRE RASPBERRY COLLINS.

Signature cocktails:

FLUÈRE GIMLET

60ml FLUÈRE Original
20ml Rose’s Lime Cordial
5ml vers limoensap

Schenk de ingrediënten in een mixing glas gevuld met ijs. Roer, schenk uit en zeef in een voorgekoeld Nick & Nora of coupe glas. Garneer met een cocktailkers in het glas.

FLUÈRE OLD FASHIONED

60ml FLUÈRE Spiced Cane Dark Roast
2 bar spoons ‘Black strap’-melasse of suikersiroop
4 scheutjes Orange Bitters

Stir de ingrediënten in een mixing glas gevuld met ijs, zo’n 5 - 10 seconden. Schenk uit en zeef in een tumblerglas gevuld met ijs. Garneer met een twist van sinaasappelschil en rasp pure chocolade over het glas.

FLUÈRE RASPBERRY COLLINS

60ml FLUÈRE Raspberry
25ml vers citroensap
20ml suikersiroop
Top met sodawater (100 - 120ml)

Shake de ingrediënten (behalve sodawater) met een cocktailshaker gevuld met ijs. Zeef en schenk uit in een Collins-glas gevuld met ijs. Top af met sodawater, roer kort en garneer met verse munt en een verse framboos in het glas.

Reacties

Reactie toevoegen